Prognoza meteo pentru următoarele zile. De când vin ploile

Publicitate

Meteorologii anunță pentru următoarele două săptămâni vreme variabilă. După trei zile ca de vară, cu temperaturi ce vor atinge și 22 de grade în intervalul 9-11 aprilie, acestea vor fi în scădere treptată până în data de 16 aprilie când se vor înregistra aproximativ 16 grade. Spre data de 22 aprilie, vor înregistra o ușoară creștere, spre medii de 19…20 de grade.

Minimele nocturne vor avea mici variații, în medie de 5…7 grade, dar vor înregistra o creștere în intervalul 11-14 aprilie când vor atinge valori medii în jurul a 8 grade. După 16 aprilie vor scădea la valori de 5…6 grade.  Probabilitatea de apariție a ploilor, pe arii restrânse și în general slabe cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 13 – 22 aprilie.

La munte, vremea va fi caldă în intervalul 9-12 aprilie, când media regională a temperaturilor maxime se va situa între 12 și 14 grade, iar a celor minime între 2 și 4 grade. După acest interval valorile termice vor fi în scădere treptată pînă în 19 aprilie, astfel încât mediile maximelor vor coborî de la 14 grade până spre 6 grade, iar minimele de la 4…5 grade spre valori de -2…0 grade. Ulterior vor marca o creștere ușoară, astfel că spre finalul intervalului, valorile diurne vor înregistra în medie 8 grade, iar cele nocturne în jurul a 0 grade. Până în data de 13 aprilie precipitațiile se vor semnala doar sporadic, pe spații restrânse și vor fi în general slabe cantitativ. În intervalul 13 – 22 aprilie, acestea se vor manifesta cu o frecvență mai mare și, foarte probabil, ca în intervale scurte să fie și mai însemnate cantitativ.

(sursa: Administrația Națională de Meteorologie)

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!