Prognoza meteo pentru iarna 2017/2018

Publicitate

Meteorologii estimează pentru lunile decembrie, ianuarie și februarie o vreme ce se va încadra, în general, în limitele normale ale perioadei de iarnă, local mai coborâte în centrul, nordul și nord-estul țării, în timp ce precipitațiile vor fi excedentare în majoritatea regiunilor, relevă prognoza de specialitate, valabilă pentru intervalul decembrie – februarie 2017, publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În luna decembrie, temperatura medie lunară va avea valori apropiate de normalul climatologic, local mai coborâte în regiunile centrale și nord-estice, dar și mai ridicate în sud-est. Precipitațiile totale în luna decembrie vor fi, local, excedentare în regiunile centrale, estice și sud-estice și apropiate de mediile climatologice în restul teritoriului.
Pentru luna ianuarie, se estimează temperaturi medii ce vor fi apropiate de normal, exceptând centrul, nordul și nord-estul țării, unde vor fi, local, sub media climatologică. Cantitățile totale de precipitații vor fi în luna ianuarie, în general, excedentare în cea mai mare parte a teritoriului.
În luna februarie 2018, temperaturile medii vor avea valori apropiate de normalul climatologic în cea mai mare parte a țării, iar cantitățile totale de precipitații vor fi apropiate de normalul climatologic în regiunile sudice și estice, dar în restul țării vor fi în general excedentare.
Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!