Problemele de mediu dâmbovițene, în atenția Bucureștiului

Publicitate

La recenta întâlnire a reprezentanților administrațiilor localeși județene din Dâmbovița cu președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Cornel Brezuică, în Dâmbovița, au fost atinse probleme precum: împădurirea terenurilor, propuneri legislative pentru reglementarea domeniului, instalații pentru mașini electrice sau legea deșeurilor.

Senatorul Adrian Țuțuianu, inițiatorul întrevederii, a ridicat trei probleme esențiale în acest sens și anume: instalațiile pentru încărcarea mașinilor electrice în stațiunile montane și în orașele mai mici, finanțarea localităților pentru rețelele de apă și canal sau eligibilitatea proiectelor privind managementul deșeurilor.

Președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Cornel Brezuică, a precizat că, în prezent, activitatea AFM vizează programele „Rabla”, „Casa Verde”, dar și implementarea cu succes a contractelor semnate în anii anteriori. În scurt timp, va fi posibilă și finanțarea unor proiecte derulate atât de agenții economici cu activitate de profil (proiecte privind instalații de tratare și reciclare), cât și de autoritățile publice locale. De asemenea, a precizat faptul că, în prezent, legea deșeurilor se află în dezbatere publică, urmând a suferi modificări, printre care și reglementarea tarifelor la colectare.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!