Probleme mari cu transportul public în localitatea Glodeni! Operatorul care are licență pentru acel traseu nu mai respectă contractul

dav
Publicitate

Ionuț Parghel

Transportul public reprezintă o problemă tot mai delicată în comuna Glodeni. În acest sens, primăria din localitate a sesizat Consiliul Județean Dâmbovița, cât și Autoritatea Rutieră Română.

Autoritățile din localitate, în frunte cu primarul Gheorghe Chiran, susțin cu tărie că Girueta Tur, firma care are licența de transport pe acel traseu nu mai respectă contractul de o bună perioadă de timp. Într-o sesizare înaintată Autorității Rutiere Române și CJ Dâmbovița, edilul localității transmite că mijloacele de transport în comun au întârzieri mari, iar una dintre curse ar fi fost anulată fără niciun motiv.

De asemenea, în urma acestor întârzieri, așa cum reiese din sesizare, elevii din localitate întâmpină probleme cu școala pentru că nu mai pot ajunge la cursuri în timp util. “Prin prezenta vă aducem la  cunoștiință că operatorul de transport în comun (SC Girueta Tur) cel care operează pe ruta Glodeni – Târgoviște și retur, nu-și respectă obligațiile asumate față de călătorii din Glodeni. Are deseori întârzieri la programul de transport, a suspendat cursa de 15.30 din Târgoviște către Glodeni, la ora 07.00 dimineața lasă pe jos elevii de liceu, pe motiv că nu au loc toți în microbuze. Vă rugăm să ajutați salariații și elevii din Glodeni să ajungă la timp la serviciu, respectiv școală”, se precizează în sesizarea făcută de autoritățile locale din Glodeni.

Atât Girueta Tur, cât și Atyc, două firme de transport public au avut parte de numeroase plângeri în ultimii ani, dar nimeni din Dâmbovița nu i-a vreo măsură împotriva lor. De fiecare dată, cele două societăți comerciale de transport public în comun găsesc clemență din partea autorităților județene.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!