Primul deces cauzat de gripă și în Dâmbovița

935

Direcția de Sănătate Publică a județului informează că în săptămâna 29 ianuarie – 4 februarie, s-a înregistrat un număr total de 895 de viroze respiratorii. Dintre acestea, 774 au fost cazuri de IACRS – infecții acute ale căilor respiratorii superioare, cu 16 internări, şi 121 au fost pneumonii, cu 6 cazuri internate.

Au fost confirmate de Laboratorul Institutului Cantacuzino şi 5 cazuri de gripă, din care  4 cazuri cu virus gripal tip B, toate la persoane adulte, şi un caz cu virus gripal tip A/H1n1 pdm 09, la un copil în vârstă de 3 ani. Din păcate, o persoană diagnosticată cu gripa pdm 09 a decedat.

Gripa este o boală acută infecţioasă foarte contagioasă, care se transmite pe cale aeriană (direct prin tuse sau strănut şi indirect prin obiecte proaspăt contaminate) şi care se manifestă prin simptome respiratorii şi fenomene toxice generale, putând evolua uneori spre forme grave.

D.S.P Dâmboviţa recomandă tuturor persoanelor să respecte regulile de igienă personală şi colectivă şi să se adreseze medicului de familie la primele semne de boală (febra 39-40 Grade Celcius, frisoane, cefalee, dureri musculare, astenie fizică, congestionarea faringelui, răguşeală până la afonie, tuse frecventă uscată obositoare, inapetenţă, greţuri, vărsături).

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!