Primele demisii la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște! Doi medici din cadrul Secției de Pneumologie au clacat din cauza coronavirusului

Publicitate

Situația din spitalele din România devine din ce în ce mai gravă, tot mai mulți medici anunțându-și demisiile de teama coronavisusului în ultima perioadă. Un astfel de lucru s-a întâmplat și la Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

În ultimele zile, doi medici din cadrul Secției de Pneumologie și-au înaintat demisiile, nedorind să se infecteze cu noul virus COVID-19. Această informație a fost oferită marți de dimineață de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, în cadrul unei conferințe de presă online.

De asemenea, șeful CJ Dâmbovița a transmis că ambii medici demisionari vor fi înlocuiți tot cu doctori dâmbovițeni, ce vor veni de la Spitalul din Găești, unitate medicală din Dâmbovița care nu se află printre cele care tratează pacienți infectați cu COVID-19.

“Am avut din păcate două cadre care, probabil, speriate, și-au depus demisia. Am reușit să suplinim această criză cu două persoane de la Spitalul Orășenesc Găești, care au fost detașate la Spitalul Județean de Urgență”, a transmis Alexandru Oprea.

La nivel național, din cauza COVID-19, situația este cu adevărat critică. Este vorba de mai bine de 500 de cadre medicale depistate pozitiv cu coronanavirus. De departe, cea mai gravă siuație este la Suceava, cu peste 300 de cadre medicale infectate.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!