Primăria Titu a confirmat primul caz de coronavirus din oraș. Este vorba de asistenta medicală, angajată a Institutului “Matei Balș” din capitală

Publicitate

Ionuț Parghel

Primăria Titu a confirmat, sâmbătă după-amiază, că există un caz de coronavirus pe raza orașului.

Potrivit primarului, Traian Niculae, este vorba de o femeie, care este este asistentă medicală la Institutului “Matei Balș” din București.

“Vă informez că, la nivelul orașului Titu, a fost depistat, din păcate, un caz de infectare cu coronavirus, în blocul 20 din oraș, doamna în cauză fiind cadru medical la Matei Bals.

Conform legii, au fost luate imediat toate măsurile care se impuneau. Doamna a fost transportată în siguranță la spital, iar DSP Dâmbovița a făcut anchetă epidemiologică și a identificat toți contacții doamnei, în speță familia și apropiații doamnei, pentru care s-a dispus măsura izolării la domiciliu.

Infectarea doamnei a survenit la locul de muncă, în spital, dumneaei cunoștea riscul la care era expusă și a respectat regulile de distanțare socială.

Primăria Orașului Titu a dezinfectat toate scările de bloc, a montat mochete cu dezinfectant și recipiente pentru dezinfectare mâini la intrarea în acestea.

Monitorizăm și verificăm continuu zona respectivă și vom lua, în continuare, măsuri de prevenire și combatere răspândire virus la nivel de oraș și în toate satele aparțînătoare, vom derula, ca și până acum, acțiuni zilnice de spălare și dezinfectare străzi, trotuare.

Vă rog să sprijiniți autoritățile în aceste demersuri, prin respectarea regulilor de distanțare socială, de igienă și să evitați deplasările. Depinde, în mare măsură, de fiecare dintre noi, să ne protejăm de acest virus!

Vă doresc multă sănătate!”, a transmis Traian Niculae, primarului orașului Titu, pe pagina de Facebook.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!