Premierul Ludovic Orban, despre salvarea COS Târgoviște: “Scopul este de a menține producția pentru activele viabile”

Publicitate

Premierul Ludovic Orban s-a întâlnit, vineri după-amiază, în Piața “Tricolorului”, cu angajații Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște. Acesta a transmis salariaților că știe foarte bine situația combinatului, prezentând situația preluării acestuia de către statul român.

Premierul a precizat că s-au făcut mai mulți pași în vederea înființării unei companii noi, adică una de la zero, fără datorii.

„Cunosc situația de la COS Târgoviște. Am fost abordat de liderii de la Sindicat în discuția pe care am purtat-o deja am făcut câțiva pași. Am modificat Ordonanța 60, astfel încât să creăm posibilitatea legală de a putea prelua active în contul datoriilor către bugetul de stat, pentru ca aceste active viabile să poată face parte dintr-o posibilă nouă companie care să producă pe baza acestor active viabile.

Sigur că urmează discuțiile cu administratorul pentru a realiza toate operațiunile legale care sunt necesare, cu scopul declarat pe care îl avem, și anume acela de a menține producția pentru activele viabile de la COS Târgoviște.

În politica de reindustrializare avem ca obiectiv să utilizăm toate pârghiile pe acre le avem la dispoziție pentru a susține investiții noi, pentru a atrage investiții, pentru a susține investitori străini în dezvoltarea de capacități de producție”, a transmis Ludovic Orban salariaților de la COS Târgoviște.

Angajații COS Târgoviște se află în șomaj tehnic din luna decembrie a anului trecut.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!