Premieră în Dâmboviţa: Zeci de elevi învață teorie și practică și primesc burse lunare pentru asta

Publicitate

În premieră la Târgoviște, dar și în Dâmbovița, din acest nou an școlar, au fost înființate clase de învățământ profesional dual.

Acestea funcționează la Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu” și sunt rezultatul parteneriatului dintre Primaria Municipiului Târgoviște, SC ARCTIC SA și Liceul amintit.
”În contextul investiției pe care ARCTIC o realizează la Ulmi, parteneriatul amintit vizează formarea profesională a unui număr de 50 de elevi, în domenii și calificări necesare operatorului economic. Elevii vor beneficia de bursă lunară, precum și de alte forme de sprijin material din partea companiei amintite, urmând să ia o opțiune serioasă în vederea angajării după absolvire. Învățământul dual reprezintă cea mai eficientă modalitate de corelare a sistemului de învățămant cu piața forței de muncă”, a declarant primarul Târgoviștei, Cristian Stan.
Conceptul de învățământ dual a fost introdus în premieră în Legea educației la începutul anului 2015. Acesta presupune pregătirea în alternanță, teoretică și practică, la nivelul învățământului liceal. SC ARCTIC SA va deschide la Ulmi cea mai mare fabrică de mașini de spălat din Europa. Lucrările au demarat din acest an și trebuie finalizate în cel mult doi ani de la pornirea investiției.
Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele