Polițiștii locali din Târgoviște, pe urmele câinilor maidanezi

670

Polițiștii locali au demarat o c campanie de identificare a locurilor si a spațiilor neautorizate de pe raza municipiului, unde sunt hrăniți si crescuți câini comunitari. În acest sens, au fost efectuate verificări în teren, inclusiv la locația din str. George Coșbuc nr. 3, din Târgoviște, zonă de unde polițiștii aveau semnale de acest gen.

Aici lucrătorii din cadrul Compartimentului Protecția Mediului au constatat că pe terenul proprietate privată al numitei T.S. sunt crescuți și hrăniți 7-8 câini comunitari nesupravegheați. Terenul de la adresa mai sus menționată se află într-o stare insalubră, degajând mirosuri pestilențiale, acesta fiind împrejmuit înspre calea de acces cu un gard de plasă. Întrucât patrupedele pot ieși oricând pe stradă și părăsi acest spațiu improvizat, câinii comunitari identificați reprezintă un real pericol pentru cetățenii si trecătorii din zonă. Așa că, în conformitate cu H.C.L. nr. 477/2008, polițiștii locali au aplicat o amendă de 350 de lei proprietarei terenului. Totodată, lucrătorii de poliție locală au luat măsura sesizării Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița și a Direcției Sanitar Veterinare Dâmbovița, în vederea luării măsurilor ce se impun.
Totodată, în data de 13 iulie, polițiștii locali au transmis informări către 49 societăți comerciale ce își au sediul social pe raza municipiului Târgoviște, cu privire la obligațiile pe care acestea le au, prin reprezentanții legali, referitoare la prevederile HCL. nr. 9/2016 privind aprobarea regulamentului privind gestionarea câinilor cu stăpân și HCL nr.10/2016 privind aprobarea regulamentului Serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân al municipiului Târgoviște. Potrivit art. 17 din Legea 61/1991, lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 lei la 500 lei.
Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!