Piața Mihai Viteazul din Târgoviște, ”schimbată la față” cu 1,7 milioane lei | GALERIE FOTO

Publicitate

A căzut… cortina care înconjura Piața Mihai Viteazul din Târgoviște! Piața, care ajunsese deplorabil în ultimii ani, în special în zona pavajului – găurit și măcinat, a fost renovată și modernizată.

Început în iunie 2016 și având inițial 10 luni la dispoziție, ”drumul” reabilitării a fost mai lung, mai ales că nu a fost lipsit de impedimente legate în special de faptul că unul dintre constructori mai mult a stat pe tușă decât a lucrat, deși iarna și primăvara au avut perioade de timp perfecte pentru montarea granitului.
În fine, după ”amenințările” primăriei că vor fi penalizați și reluarea lucrărilor de către constructori, piața este acum la faza de lucrări peisagistice, intervenţii de care se ocupă instituţiile de profil din subordinea primăriei. De asemenea, în sarcina primăriei a mai căzut amenajarea unei parcări în zonă.

Investiţie de 1,7 milioane

Investiția a costat 1,7 milioane de lei, bani aprobați anul trecut în Consiliul Local, și a constat în: lucrări de modernizare a sistemului de alei, betonarea aleilor şi placarea lor cu plăci de granit, amplasarea de pergole din lemn, montarea de rastele pentru biciclete, montarea de mobilier urban, cişmele, bănci, jardiniere, refacerea şi extinderea sistemului de iluminat exterior al pieţei, realizarea lucrărilor de instalaţii sanitare şi electrice, realizarea unui sistem de scurgere a apei pluviale.
”Aceasta este prima etapă de modernizare din temelii a zonei centrale a municipiului Târgovişte”, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan, la momentul demarării lucrărilor.
După cum bine știți, nici Piața Tricolorului și nici Parcul Mitropoliei nu arată prea bine. Micile reparații și intervenții ”de ocazie” nu schimbă faptul că au nevoie de o modernizare radicală.
Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele