Piața auto din România, în fața unei revoluții. Primul brand care renunță la motoarele pe motorină

Publicitate

Piața auto, în schimbare revoluționară. Potrivit Ziarului Financiar, la început de an nou, Toyota România a luat o decizie șoc: firma s-a aliniat  hotărârilor europene şi a eliminat din gamă motorizările diesel pentru Yaris, Auris şi RAV4.

”Singurele modele care încă mai sunt disponibile cu propulsoare pe motorină sunt cele care nu au în gamă sisteme hibride de propulsie, însă cel mai probabil de anul viitor chiar şi pe Avensis, modelul de clasă medie ar putea dispărea dieselul. Singurele motoare diesel se vor mai regăsi cel mai probabil pe maşinile mari de teren precum Land Cruiser sau Hilux”, scrie zf.

Reprezentanții Toyota România au declarat că acum firma se concentrează pe hibride. Decizia este considerată revoluționară și surprinzătoare, în condițiile în care România este o țară cu un apetit pentru diesel, în special pentru consumul scăzut.

De asemenea, decizia este un paradox: deși Toyota este pe piaţa locală lider absolut la hibride, în 2017  peste 40% din vânzările Toyota au fost reprezentate de maşini pe motorină.

Pe de ală parte, în Italia, Toyota oferă un bonus de 7.000 de euro clienţilor care renunţă la diesel în favoarea unei hibride. În România încă nu a fost anunţat un astfel de program, mai scrie zf.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!