Personalul medical angajat suplimentar pe perioada pandemiei ar putea rămâne să lucreze în sistem. Anunțul făcut de ministrul Sănătății

Publicitate

Veste excelentă pentru personalul medical care a fost angajat suplimentar pe perioada de pandemie! Acesta ar putea rămâne să lucreze în sistem și după ce pandemia va lua sfârșit. Un anunț cu privire la acest lucru a fost oferit, sâmbătă, de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

“Ne preocupă foarte mult acest aspect, atât la nivelul unităților medicale, cât și la nivelul direcțiilor de sănătate publică. Mie mi se pare normal și vom face, ca minister al Sănătății, toate demersurile necesare către Guvernul României și către Parlamentul României încât să găsim o soluție de continuitate pentru acești oameni, care au ajutat în mod efectiv, care au demonstrat că sunt profesioniști și mi se pare o nedreptate ca raporturile lor de muncă să înceteze odată cu încetarea acestei pandemii.

Cred că avem nevoie de profesioniști în sănătate și, cu atât mai mult, de cei care au dovedit prin ceea ce au făcut, timp de doi ani de zile, că pot să-și facă cu foarte multă dedicație și profesionalism meseria”, a declarat ministrul Sănătății.

Totodată,  Alexandru Rafila a mai transmis că o dată cu încheierea pandemiei, autoritățile trebuie să se implice mai mult în asigurarea de servicii medicale care să fie cât mai apropiate de cetățeni, menționând că la reuniunea miniștrilor Sănătății din Uniunea Europeană s-a discutat despre cum vor fi integrate activitățile medicale în toate tipurile de activități economice și sociale.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!