Pericol de inundaţii în Dâmboviţa

Publicitate

Ploile abundente de pe final de iunie au venit cu mai multe neplăceri inclusiv în județul Dâmbovița, de câteva zile trecut prin mai multe avertizări meteo cod galben și chiar portocaliu de vreme rea.

Din păcate, ploile iau o pauză abia de duminică, 1 iulie, iar până atunci, există un pericol uriaș și pe râuri și afluenții lor.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor București a emis avertizări referitoare la scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE.

Astfel, se instituie cod galben, în intervalul 28.06, ora 15:00 – 01.07, ora 24:00, pe râuri din mai multe bazine hidrografice, printre care și Ialomiţa (judeţele Dâmboviţa, Prahova şi Ialomiţa).

Totodată, în intervalul 28.06, ora 15:00 – 30.06 ora 18:00, este valabilă o avertizare hidro cod portocaliu în peste zece județe. În județul nostru, pericolul există pe râul Dâmboviţa – bazin superior (judeţele Argeş şi Dâmboviţa), dar și pe Ialomiţa – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu, Prahova (judeţele Dâmboviţa, Prahova şi Ialomiţa).

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!