Percheziții la hoți care au furat bormașini, aparate de sudură, autofiletante și țevi de la două societăți din Dâmbovița. Trei bărbați au fost reținuți

Publicitate

Marți, 7 noiembrie, polițiștii din cadrul Municipiului Târgoviște – Biroul Investigații Criminale au efectuat șapte percheziții domiciliare, în localitățile Târgoviste, Dobra și Gura Ocniței, la persoane bănuite de furt calificat.

Din investigațiile efectuate s-a stabilit că, în perioada martie octombrie, bănuiții ar fi pătruns prin efracție în sediul a două societăți comerciale din Dumbrava și Doicești, de unde ar fi sustras mai multe bunuri.

“La data de 7 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște – Biroul Investigații Criminale, împreună cu efective de la Secția nr. 1 Poliție Rurală Târgoviște, de la Poliția Municipiului Moreni, de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și de la Serviciul Criminalistic, au pus în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară în municipiul Târgoviște și localitățile Dobra și Gura Ocniței, la persoane bănuite că ar fi fost implicate în comiterea unor fapte de furt, în perioada martie-octombrie a.c”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

În urma descinderilor, polițiștii au identificat și indisponibilizat mai multe bunuri susceptibile a proveni din comiterea furturilor, respectiv role de cabluri, bormașini, aparate de sudură, circulare, rotopercutoare, autofiletante, țevi, robinete, aparat de tăiere cu plasma și altele.

În urma probatoriului administrat de polițiști, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, a fost dispusă măsura reținerii față de trei bărbați de 34, 38 și 47 de ani, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și față de un alt bărbat de 47 de ani, cercetat pentru comiterea infracțiunii de tăinuire.

Pe parcursul acestei zile, persoanele în cauză vor fi prezentate magistraților pentru dispunerea unor măsuri preventive.

La activitățile desfășurate au fost angrenați și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!