Percheziții de amploare la persoane care realizau înmatriculări false de mașini. Pe lângă polițiștii dâmbovițeni, la acțiune participă și luptători de la SAS

Publicitate

Mai multe percheziții domiciliare se fac în această dimineață, în București și Ilfov, la persoane bănuite de înmatricularea falsă a mai multor mașini, unele dintre ele fiind în urmărire de autoritățile din Franța și Germania.

La acțiunea de amploare, pe lângă polițiștii dâmbovițeni participă și luptători de la Serviciul de Acțiuni Speciale.

În această dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Răcari, efectuează 4 percheziții domiciliare pe raza municipiului București și in Ilfov la 4 persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni de fals sub înscrisuri sub semnătură privată (59 de acte materiale), fals în declarații (32 de acte materiale), instigare la fals intelectual sub forma participatiei improprii (31 de acte materiale), uz de fals(3 acte materiale), complicitate la fals intelectual sub forma participației improprii( 11 acte materiale) privind înmatricularea provizorie în circulație a 31 de autovehicule de către autorități competente în domeniu din Bucureștii și județul Ilfov.

Faptele ar fi fost comise în perioada 2019-februarie 2020.

Din cercetări a reie#it ca, prin activitatea infracțională, ar fi fost înmatriculate provizoriu în circulație și două autovehicule urmărite de autoritățle din Franța și Germania, a căror valoare se ridică la aproximativ 150. 000 de euro.

Autovehiculele au fost descoperite și indisponibilizate la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița.

Î cauză, sub coordonarea și îndrumarea procurorului de caz, urmează să se efectueze cercetări ș pentru alte 750 de autovehicule înmatriculate provizoriu pe numele unei singure persoane din București.

Vor fi puse în executare 4 mandate de aducere emise pe numele unei femei și a 3 bărbați, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

La descinderi participă luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și criminaliști.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!