Pe 1 septembrie, 125 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Rurale

Publicitate

Sâmbătă, 1 septembrie, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, ca şi la nivel naţional, se aniversează împlinirea a 125 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Rurale, instituită prin “Legea asupra Gendarmeriei Rurale din 1 septembrie 1893”.

În prezent, la nivelul judeţului Dâmboviţa, Jandarmeria are subunităţi în localităţile: Moreni, Pucioasa, Găeşti, Răcari, Titu, Tărtăşeşti şi Gura Ocniţei care execută zilnic misiuni.

De la înfiinţare, instituţia Jandarmeriei Rurale a cunoscut transformări şi evoluţii, dar în esenţă a răspuns necesităţilor societăţii de a avea o forţă de poliţie în mediul rural.

Până în anul 1998, ziua de 1 septembrie marca şi Ziua Jandarmeriei Române. Odată cu intrarea în vigoare a Legii de organizare şi funcţionare a Jandarmeriei, Ziua Armei se sărbătoreşte la 3 aprilie, fiind momentul care marchează promulgarea primului act de înfiinţare a corpului de jandarmi pe teritoriul României “Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi” (anul 1850).

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele