O profesoară, acuzată că a tuns doi elevi. Foarfeca a primit-o de la un alt elev

Publicitate
Distribuie

O profesoara din Ploiesti este acuzata ca a tuns doi elevi, iar Inspectoratul Scolar Judetean Prahova face verificari cu privire la acest incident produs la Colegiul National “Alexandru Ioan Cuza”. Ancheta a fost demarata in urma unor sesizari depuse de catre Colegiul Judetean al Elevilor Prahova si un ONG.

Inspectorul scolar general adjunct din Prahova, Horia Toma, a declarat, luni, ca institutia a primit doua sesizari, una din partea Colegiul Judetean al Elevilor Prahova si una din partea unei organizatii, in care este solicitata o verificare la Colegiul National “Alexandru Ioan Cuza” din Ploiesti, dupa ce un deputat USR a scris pe Facebook ca doi elevi au fost tunsi de o profesoara in incinta unitatii.

Luni, incidentul a fost confirmat, atat de catre conducerea Colegiului, cat si de catre profesoara vizata, care lucreaza de 27 de ani in unitate, ambele sustinand, insa, ca a fost vorba despre o incercare de a-i determina pe elevi sa respecte regulamentul.

Directorul Colegiul, a declarat jurnalistilor ca totul s-a petrecut in timp ce toti elevii, inclusiv cei doi, se distrau.

“Este fals ca au fost tunsi. Nu au fost tunsi in spatiul insitutiei, ci doar s-a facut referire la ce inseamna sa fii tuns si cine face acest lucru. Doamna diriginta, din primele noastre informatii, a primit o foarfeca de la un copil. Fara sa fie bruscati, amenintati, de buna voie si intr-o veselie a clasei. Copiii au acceptat sa li se taie un pic din par, sa demonstreze doamna diriginta ca nu e frizer, ca nu stie sa tunda si ca ei ar trebui sa se tunda la frizer. In clasa era veselie, bucurie”, a sustinut directorul scolii.

Acesta a precizat ca regulamentul scolar a fost adus la cunostinta elevilor si a parintilor si a fost asumat, iar acesta prevede ca lungimea parului la baieti sa fie de cinci centimetri.

La randul sau, profesoara vizata, Magdalena Vasile, a spus ca niciunul dintre cei doi elevi de clasa a VII-a nu a fost traumatizat.

“M-am apropiat de elevul Ionita, el a fost cel mai apropiat de mine, nu a fost in niciun fel impotriva apropierii mele de el, din partea din spate am luat intre varful degetelor o mica suvita din care am taiat, intr-adevar, sa fie zece firisoare de par, pe o lungime de un centimetru – un centimetru si jumatate. Suvita pe care i-am pus-o pe caiet, in asa fel incit sa vada ca nu a fost tuns, traumatizat, agresat. A fost tot timpul de acord, a ras, sa spunem, de ceea ce se intampla. In niciun caz intentia mea nu a fost denigratoare la adresa copiilor”, povesteste profesoara.

 

Citeşte mai mult pe: ziare.com

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!