O importantă șosea din Dâmbovița se lărgește la patru benzi! Ionuț Săvoiu, secretar de stat: „A fost un moment istoric pentru infrastructura rutieră națională din județul nostru”

Publicitate

Una dintre cele mai importante șosele din județul Dâmbovița va fi lărgită la patru benzi în perioada următoare. Este vorba despre drumul național DN 71, porțiunea Bâldana – Târgoviște. Lucrările de modernizare la importantul drum din Dâmbovița ar putea debuta chiar din luna martie a acestui an, potrivit lui Ionuț Săvoiu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

„Vineri, 16 februarie 2024 a fost un moment istoric pentru infrastructura rutieră națională din județul Dâmbovița care merită detaliat. Am participat alături de Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, la ședința comisiei tehnico-economice din cadrul CNAIR la avizarea Proiectului de autorizare pentru execuția lucrărilor de lărgire la 4 benzi a DN71 pe tronsonul Bâldana-Târgoviște.

După acest important moment, pe graficul de realizare a investiţiei urmează în scurt timp emiterea autorizației de construire de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii din România. Antreprenorul va avea dreptul legal să deschidă primele fronturi de lucru în șantier cu acordul supervizorului pentru relocări de utilități și lucrări de terasamente în intravilane pe secțiunile unde proiectele tehnice si de detaliu pot fi aprobate fără condiții suplimentare.

În paralel, se vor putea finaliza in scurt timp documentele necesare inițierii și emiterii Hotărârii de Guvern de expropiere. Este un lucru extrem de bun realizarea expropierilor la faza Proiectului de autorizare deoarece limitele cadastrale a terenurilor expropriate sunt stabilite pe baza unui proiect tehnic revizuit mai ales atunci cand SF-ul este realizat cu ani în urmă. În acest fel vor fi evitate expropierile inutile și vor fi reduse la minim expropierilor suplimentare pe perioada realizării investiției”, a transmis Ionuț Săvoiu, pentru economedia.ro.

Modernizarea DN 71 Bâldana – Târgoviște va fi realizată de constructorul turc ESTA, care au la dispoziție aproximativ 1.000.000.000 de lei (TVA inclus) asigurați din fonduri europene și 36 de luni (12 luni proiectare și 24 de luni execuție a lucrărilor).

Sectorul Bâldana-Târgoviște are o lungime de 44,13 km și, pe lângă redimensionarea acestuia la 4 benzi, se vor mai construi/moderniza 4 poduri și un pasaj rutier.

Despre demararea acestui proiect, așteptat de dâmbovițeni de aproape 20 de ani, a vorbit și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

„Victorie a județului Dâmbovița! Faptul că vom circula pe 4 benzi de la Târgoviște spre București înseamnă foarte mult pentru județul Dâmbovița și dâmbovițeni: dezvoltarea economică a tuturor localităților de pe traseu prin atragerea de investitori, crearea de noi locuri de muncă, rapiditate și siguranță în circulația persoanelor și a mărfurilor”.

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!