O altfel de zi de 1 Iunie. Maraton de povești, citite live pe Facebook de 70 de bibliotecari, inclusiv din Dâmbovița

Publicitate

70 de povești, transmise live pe Facebook pentru toți copiii, un altfel de ”cadou” oferit de 1 Iunie de 70 de bibliotecari din 24 de biblioteci din România și Republica Moldova!

De ce 70 de povești și 70 de bibliotecari? Pentru că în 2020, Ziua Internațională a Copiilor, 1 Iunie, este sărbătorită pentru a 70-a oară, așa că numărul 70 are o semnificație aparte în acest an.

Așadar, pe 1 Iunie, zi marcată în pandemie de COVID-19, doar cu o ”mică” relaxare după mai mult de două luni de izolare, 70 de bibliotecari vor sărbători altfel această zi, citindu-le celor mici și celor mari 70 dintre cele mai frumoase povești ale lumii, într-un Maraton de lectură transmis în direct, timp de 8 ore.

Proiectul este coordonat în Dâmbovița de Biblioteca Județeană ”I.H. Rădulescu” și este realizat cu sprijinul a 11 bibliotecari din biblioteci publice din județ.

Evenimentul se va transmite LIVE pe Facebook, luni, 1 iunie 2020, în intervalul orar 10:00 – 18:00.

Toți cei care doresc să se conecteze la Maratonul de povești, trebuie doar să dea like Paginii proiectului „70 de Povești pentru copii” și să se alăture evenimentului la următorul link:

https://www.facebook.com/70-de-pove%C8%99ti-pentru-copii-112379383824901/

”În cea mai frumoasă zi din an, în care sărbătorim copilăria, ne dorim să (re)descoperim farmecul poveștilor citite împreună cu voce tare, să descrețim frunțile și sufletele și să fim mai aproape de toți cei care iubesc poveștile, bibliotecile și, de ce nu, pe bibliotecarii inimoși”, au arătat organizatorii.

Proiectul se desfășoară cu susținerea: Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Biblioteca Națională a României, Editura Cartea Copiilor, Editura Signatura și toate editurile prietene.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!