Numire surprinzătoare la Școala Gimnazială Gura Ocniței! Soția directorului a devenit directorul adjunct al unității de învățământ. “Cine are nevasta alături este mereu muncit de griji!”,

Publicitate

Situație nu tocmai ortodoxă scoasă la iveală zilele trecute de deputatul USR PLUS Daniel Blaga. Acesta a transmis, joi, într-o postare pe Facebook, că este surprins de o numire din cadrul Școlii Gimnaziale Gura Ocniței.

Așa cum se cunoaște, acolo director este Dragoș Stanciu, iar cu puțin timp în urmă, director adjunct a fost numită Cristina Stanciu… nimeni alta decât soția directorului instituției de învățământ, care a candidat la alegerile pentru primar al localității în anul 2020, din partea PRO România.

“Au numit până au…unit! Apreciez oamenii care muncesc și cresc în ierarhie pe baza meritelor. Sunt alături de toți cei care investesc în educația lor și se perfecționează pentru a-și face datoria cât mai bine la locul de muncă.

Totodată, sunt uimit când aflu de numiri surprinzătoare în funcțiile de la stat. E cazul și la Școala Gimnazială Gura Ocniței, unde, coincidență, sau nu, soția domnului director a fost numită director adjunct.

Probabil, doamna director adjunct are calitățile necesare pentru a ocupa această funcție. Probabil, are și experiența care o recomandă. Cu siguranță însă recomandările familiei și ale unei formațiuni politice au picat la fix.

Am primit mai multe informații despre acesta situație de la oamenii din zonă, care sunt mirați de noua conducere a Școlii Gura Ocniței, formată din domnul și doamna Stanciu.

Nu știu dacă poate fi vorba despre o ilegalitate, dar cel puțin la nivel de moralitate este discutabil.

Rămâne de văzut dacă numirea cu pricina a fost pur și simplu o coincidență, o recompensă sau o binecuvântare pentru unitatea școlară.

Le dorim mult succes celor doi soți, pentru binele elevilor și al cadrelor didactice de acolo.

Cum spune un proverb românesc – “Cine are nevasta alături este mereu muncit de griji!”, a transmis Daniel Blaga pe Facebook, cu privire la această situație  neortodoxă.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!