“Nu mai cumpărați câini husky!”, le spune fanilor un actor din Game of Thrones

Publicitate

Peter Dinklage, actorul care îl interpretează pe Tyrion Lannister din serialul Game of Thrones, le-a cerut fanilor să nu mai cumpere câini husky pentru asemănarea loc cu câinii din serial, din cauza creșterii numărului de abandonări ale acestor patrupede cu ochi albaștri, relatează marți AFP.

“Fani uimitori ai serialului, un mare număr dintre voi ați cumpărat un câine husky datorită uriașei sale popularități în serial”, notează actorul într-un comunicat.

“Centrele de adăpost semnalează că un mare număr dintre aceștia sunt abandonați, așa cum se întâmplă cu animalele de companie cumpărate la primul impuls”, scrie actorul, care este vegetarian și este simpatizant al asociației de apărare a animalelor PETA.

Potrivit PETA, de la lansarea serialului în Marea Britanie în 2011, centrele de adăpost pentru câini au înregistrat o creștere de 700% a numărului de husky abandonați.

Un fenomen care s-a mai înregistrat la lansarea filmelor ‘101 Dalmațieni’, ‘Chihuahua din Beverly Hills’, sau ‘Men in Black’, potrivit PETA.

Semnalând faptul că anual “sute de mii de câini și de pisici ajung în centrele de adăpost din Marea Britanie și trebuie să fie eutanasiați, asociația a făcut apel să nu mai fie cumpărate animale de la crescători sau intermediari și să fie privilegiată adopția.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele