Noul update pentru Windows 10 oferă browserului Edge un “facelift” și debutează cu Eye Control

Publicitate

Microsoft are în lucru un nou update pentru Windows 10 – urmează să apară curând – cu suport pentru funcția de urmărire a ochilor, funcție anunțată la începutul acestei săptămâni. Împreună cu un facelift minor pentru browser-ul Edge, noul update vine la pachet cu o serie de îmbunătățiri și optimizări.

Deși se află în faza de testare beta, cu suport decât pentru Eye Tracker 4C (deocamdată), funcția Eye Control este „live” și pregătită să le ofere entuziaștilor o privire de ansamblu a ceea ce va urma. Suportul pentru alte produse Tobii este în curs de desfășurare, și anume Dynavox PCEye Mini, PCEyePlus, EyeMobile Plus și seria I.
Microsoft doar cu Tobii în prezent, dar susține că este deschis să colaboreze cu alți producători de hardware pentru a dezvolta un suport mai larg pentru “eye tracking”.
Eye Control vă permite să navigați pe desktop-ul cu Windows 10 prin controlul asupra cursorului cu privirea și este un alt pas important pe frontul de accesibilitate…mai ales pentru utilizatorii cu dizabilități, pe care îi favorizează în mod direct. În mod specific, acesta oferă utilizatorului o funcționalitate a mouse-ului, a tastaturii și a textului prin vorbire. Tastatura are, de asemenea, o formă de scriere care poate facilita tastarea mai rapidă (permițându-vă să controlați caracteristicile cuvântului doar “privind” literele între ele, în stil Swype).
Problemele actuale cu Eye Control includ performanțe slabe în lumina puternică a soarelui, iar pentru o listă completă de erori și instrucțiuni detaliate de configurare puteți urmări postarea de pe blogul Microsoft.

Versiunea 16257 a Windows-ului 10 vine și cu unele îmbunătățiri pentru browser-ul Edge, inclusiv un aspect nou, adoptarea elementelor sistemului Fluent Design cu utilizarea efectului acrilic pentru a oferi blur / transparență și adâncime adăugată barei de tab-uri. În același timp, Microsoft a implementat animații de buton cu aspect plăcut, iar diverse bug-uri cu browser-ul au fost reparate.
Consola Windows a fost îmbogățită cu o nouă schemă de culoare “default”, după introducerea suportului pentru o culoare RGB de 24 de biți completă în actualizarea Creators Update. Microsoft spune că schimbarea a fost făcută pentru a se asigura că cele mai întunecate culori vor arăta mai bine pe monitoarele moderne și va conferi consolei un aspect mai contemporan.
Există, de asemenea, o mulțime de remedieri a erorilor diverse (cum s-a menționat mai sus), iar probleme legate de Narrator în browser-ul Edge, “Windows search” și “prăbușirea” aplicațiilor VPN în Windows Store au fost abordate.

Alin Miriță

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!