Noi reguli pentru plata pensiilor de urmaș. Ce acte trebuie să depună elevii și studenții

Publicitate

Casa Națională de Pensii Publice a anunțat condițiile impuse pentru plata pensiilor de urmaș în acest an școlar, atât pentru elevi, cât și pentru studenți.

Potrivit CNPP, elevii urmași care au împlinit vârsta  de 16 ani au obligația să prezinte, până pe 25 septembrie 2021, adeverința din care să rezulte că urmează o formă de învățământ organizată. “În cazul nedepunerii adeverinței, pensia de urmaș aferentă lunii octombrie 2021 de la plată”, reiese dintr-o informare a Casei Naționale de Pensii Publice.

De asemenea, studenții cu vârsta până la 26 de ani trebuie să îndeplinească mai multe, după caz: să depună la sediul caselor teritoriale de pensii – până la data de 25 septembrie 2021 – o declarație pe propria răspundere privind continuarea studiilor (model), să prezinte caselor teritoriale de pensii – până la data de 25 octombrie 2021 – adeverință în original sau copie/electronic din care să rezulte că, în anul universitar în curs, urmează o formă de învățământ superior, organizată potrivit legii, să depună adeverința în original la sediul casei teritoriale de pensii, până la data de 25 decembrie 2021.

În cazul nerespectării condițiilor de mai sus, “drepturile de pensie de urmaș ale studenților se rețin la plată”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!