Necesitatea de spitale tampon în Dâmbovița, pe lângă secțiile de boli infecțioase. Managerul Spitalului Județean din Târgoviște a atras atenția cu privire la acest lucru

Publicitate

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat duminică seara că s-au identificate spitale tampon pe lângă secțiile de boli infecțioase.

Acesta a lăsat de înțeles că în cadrul acestora vor ajunge pacienții infectați cu virusul COVID -19, care au complicații și necesesită operații de urgență. “Am identificat spitale tampon, pe lângă cele unde tratăm pacienții de coronavirus”.

Despre această situație delicată a vorbit cu câteva zile în urmă și managerul Spitalului Județean din Târgoviște, Cludiu Dumitrescu. Atunci, doctorul Dumitrescu trăgea un semnal de alarmă pentru că urgent trebuie identificate spitale tampon pentru cazurile de urgență.

“Vreau să atrag atenția asupra pericolului pe care-l poate reprezenta pentru județul Dâmbovița intrarea în carantină sau chiar dezafectarea spitalului de urgență din Târgoviște, care este singura unitate medicală care poate să asigure tot necesarul de servicii medicale dâmbovițenilor.

Vreau să vă dau următorul exemplu: În cazul în care un pacient infectat cu coronavirus, care s-ar afla internat in sectia de Boli Infecțioase de la Dealu Mare, din Târgoviște, singura secție care primește astfel de pacienți, în cazul în care acesta ar avea nevoie de o intervenție chirurgicală, o simplă apendicită , și ar trebui operat de urgență, aducerea acestui pacient în Spitalul Județean , în blocul operator, în secția de terapie intensivă, ar însemna un risc iminent de contaminare a întregului personal medical și a pacienților care s-ar afla în locația centrală a spitalului județean. În acest caz ar fi posibilă chiar și închiderea totală a spitalului.

Propunerea mea pe care am facut-o și la nivel național și se află acum în studiu este ca un spital orășenesc de la nivelul fiecărui județ să aibe destinație strictă pentru coronavirus, în așa fel încât să nu se mai producă un amestec al pacienților în aceeași unitate. Este un lucru dificil de pus în practică, dar singurul viabil și fără riscuri pentru ceilalți”, a transmis Claudiu Dumitrescu pentru MDI TV.

Managerul Spitalului Județean din Târgoviște își dorește ca la nivelul județului Dâmbovița pe lângă Secția de Boli Infecțioase Târgoviște să mai existe încă un spital care să fie destinat strict epidemiei de coronavirus. Iar încă unul să fie ales dintre cele de la Pucioasa, Moreni sau Găești.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!