”Nana Crank” Dumitrache, târgovişteanul care a realizat sculpturi pentru Hagi şi Duckadam

Publicitate

De meserie agent imobiliar, târgovişteanul Florin Dumitrache are o mare pasiune – sculptura. În vârstă de 39 de ani, cunoscut ca “Nana Crank”, fără studii de specialitate, dar cu un talent nativ deosebit, deși descoperit târziu, Florin Dumitrache sculptează cu măiestrie, foarte atent la detalii, figuri de domnitori, de sportivi, personaje de filme, tot ceea ce îl impresionează și îl vrea ”imortalizat”.

Autodidactul Florin Dumitrache a povestit pentru câteva site-uri locale de știri că și-a descoperit talentul și pasiunea pentru sculptură… la birou, de aproximativ cinci ani, pornind de la talentul de desenator și profitând de multul timp liber pe care îl avea.

”Trebuia să fac ceva de care să fiu mândru”, a dezvăluit ”Nana Crank” pentru adevarul.ro, mărturisind că urmează un curs la Școala Populară de Artă și ar dori să urmeze și Facultatea de Artă.

Florin Dumitrache lucrează cu diverse tipuri de materiale: de la lut și plastilină, la polimeri, ipsos sau ceară.

Artistul târgoviștean se mândrește și cu recunoașterea venită din partea unor nume mari ale sportului românesc: Gică Hagi are un bust realizat de ”Nana Crank”, la Clubul Viitorul, iar Helmut Dukadam are lucrarea semnată de talentatul târgoviștean în propria locuință.

Artistul a declarat site-ului adevarul.ro că intenționează să treacă la profesionişti și să îşi deschidă propriul atelier de sculptură, după ce a câştigat un proiect de antreprenoriat de 35.000 de euro.

Printre planurile de viitor se numără și un atelier pentru copiii doritori să învețe tainele sculpturii, dar și realizarea unei expoziții.

(sursa FOTO: facebook Nana Crank Dumitrache)

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!