Municipiul Moreni se pregătește de colectarea selectivă a gunoiului. De luni, ajung la cetățenii de la case pubelele și sacii speciali

Publicitate

În municipiul Moreni începe colectarea selectivă a gunoiului menajer.

În dotarea operatorului local Supercom a intrat deja noua flotă de autospeciale care fac parte din programul de colectare selectivă a deșeurilor.

De luni 28 februarie, fiecare gospodărie (casă) va primi o pubelă de 120 l pentru deșeurile menajere și, lunar, doi saci albaștri pentru hârtie și carton și doi saci galbeni pentru plastic și metal.

Programul de ridicare a gunoiului menajer rămâne la fel ca și până acum, iar sacii cu gunoiul selectat pe cele două categorii menționate vor fi ridicați a doua zi după colectarea gunoiului menajer, de două ori pe lună (în săptămânile 2 și 4 ale fiecărei luni).

Colectarea selectivă se va implementa în faza a doua a programului și la blocuri.

Având în vedere aceste aspecte, municipalitatea morenară face încă o dată un apel la cetățenii localității să nu mai depoziteze deșeuri menajere în locuri neautorizate – cu atât mai mult cu cât legislația prevede sancțiuni mari pentru depozitarea necontrolată a tuturor tipurilor de deșeuri.

Vă reamintim că întregul județ trece la colectarea selectivă a gunoiului de marți, 1 martie. După 17 ani de eforturi, Dâmbovița va implementa acest sistem, iar proiectele Consiliului Județean vizează și construirea unei stații de tratare mecano-biologică, la Șotânga, ținta de reciclare este de 70%m astfel încât deșeurile reziduale să reprezinte într-un final un procent de maximum 30%.

Valoarea acestui proiect este de peste 350 milioane lei, iar SC Supercom SA – operatorul de salubritate in întregul județ – are deja o flotă de 120 de mașini și autospeciale destinate îndeplinirii obligațiilor asumate, colectării și transportului separat al deșeurilor începând cu data de 1 martie 2022.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!