Mobilizare pe munte! Un bărbat rănit a fost salvat de salvamontiștii și jandarmii montani dâmbovițeni

Publicitate

Ionuț Parghel  

Salvamontiștii și jandarmii montani dâmbovițeni împreună cu o echipă de la Salvamont Bușteni s-au dovedit, sâmbătă, a fi îngerii păzitori a unei persoane accidentate în Munții Bucegi, în zona “Săritorii/ Cimitirul Elefanților”.

Potrivit celor de la Salvamont Salvaspeo Dâmbovița, bărbatul rănit, în vârstă de aproximativ 40 de ani, la scurt după ce a fost scos din acea zonă greu accesibilă a fost preluată de o ambulanță și transportată la o unitate medicală pentru îngrijiri și investigații medicale.

“În urma unui apel telefonic primit pe numărul de serviciu din partea dispeceratului unic național 112, echipa Salvamont Salvaspeo Dâmbovița a fost înștiințată de un accident produs in zona “Săritoare/Cimitirul Elefanților”.

O echipă formată din cinci salvatori montani de la baza Salvamont Salvaspeo Peștera împreună cu o echipă a Jandarmeriei Montane Peștera a plecat spre locul indicat comunicând în permanență cu colegii salvatori montani din cadrul echipei Salvamont Bușteni.

Persoana accidentată, în vârstă de aproximativ 40 ani, cu fractură de tibie a fost preluată de echipa Salvamont Bușteni cu ajutorul unui snowmobil, evacuarea acesteia fiind mult mai ușoară cu telecabina pe tronsonul Babele-Bușteni.

Specificăm faptul că persoana accidentată se afla deasupra “Săritorii/Cimitirului Elefanților”, iar după transportul cu telecabina aceasta a fost preluată de o ambulanță fiind transportată la cea mai apropiată unitate sanitară”.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!