Mircea Mihai, unul dintre tinerii care au bătut crunt un bătrân la Brașov, avea probleme de comportament. ,,A ajuns așa și după dezbinarea asta din familia lui’’

Publicitate

Ștefan Khalil
Rudele lui Mihai Mircea Constantin, unul dintre tinerii care au bătut cu bestialitate un bătrân la Brașov, vorbesc despre trecutul zbuciumat din familia al acestuia, care ar fi dus la comportamentul ieșit din comun al băiatului. A crescut  în casa bunicilor, în Bȃsca Rozilei, un sat din apropiere de Nehoiu, județul Buzău, și a plecat de acolo pentru o perioadă de patru ani.

Părinții lui au divorțat, iar mama lui și-a refăcut viața cu un alt bărbat,  undeva lângă  Buzău. Rudele tânărului, dar și oamenii din satul în care acesta a crescut, au declarat că încă de când era adolescent băiatul avea probleme de comportament.

În liceu, acesta avea mereu nota scăzută la purtare, ajungând chiar și la media de 6,5, iar cea mai mare media a fost de 8. Tot din cauza  notei scăzute la purtare, Mihai Mircea a rămas și un an repetent.

Puiu, așa cum i se mai spunea tânărului, a plecat din Nehoiu în urmă cu 4 ani, timp în care a lucart în Buzău, ca ajutor de ospătar și după s-a dus să își facă un rost în Brașov, lucrând că barman.

Acesta era singurul copil al familiei Mircea și a fost crescut de bunicii lui după părinții acestuia au divorțat. Până în adolscenta a crescut la bunici, iar în ultimul timp îl creștea doar bunicul sau, până când a mai trăit. Rudele și cunoștințele băiatului spun că din cauza trecutului zbuciumat din familia sa, băiatul a adoptat acest comportament. Părinții lui și-au văzut fiecare de treabă după ce s-au despărțit, iar acesta lucru l-a determinat pe băiat să se transforme într-un alt om. ,, Mihai a plecat la Braşov să îşi facă o viaţă, iar când venea acasă, în sat, nu făcea probleme, nu se certă cu lumea şi era prieten cu toţi vecinii. Ce s-o fi întâmplat cu el, greu de explicat. O fi anturajul prost de la Braşov, băutura, cine ştie ce l-a făcut să dea cu atâta putere în acel bătrân? Părinţii săi l-au educat bine, însă nu puteau şti ce face el acolo”, a declarat unchiul tânărului agresor.

Vecinii lui au rămas și ei șocați când au văzut la televizor ce a putut să facă băiatul pe care l-au cunoscut de mic și pe care l-au văzut cum crește. ”Eu cred că el a ajuns aşa şi după dezbinarea asta din familia lui. Părinţii au divorţat, mama lui şi-a făcut altă familie pe lângă Buzău, a fost şi plecată prin străînătate, iar băiatul a rămas în grijă unui bunic, până a murit şi acesta. Este singurul copil şi l-au pierdut devreme din mâini. Este urât ce a făcut la Braşov, ce le-a făcut părinţilor lui, dar şi cu viaţa lui, pentru că îşi iroseşte tinereţea prin puşcării”, ne-a spus o localnică din satul Bâsca Rozilei.

Părinții băiatului au fost șocați să vadă de ce a fost în stare copilul lor să facă, iar acum, acestora le este greu să dea ochii și cu vecinii. De altfel, și conducerea liceului ,,Nicolae Iorga’’ , din Nehoiu regretặ că un fost elev al liceului lor a făcut o astfel de fapta și că s-a încercat disciplinarea băiatului, dar se pare că nu s-a ajuns la niciun rezultat . ,, A urmat clasa de operator tehnic de calcul între 2009 şi 2013. În perioada sa de liceu, cea mai mare notă la purtare a fost 8, iar cea mai mică, 6,5. Din această cauză a şi repetat clasa a douăsprezecea. Am încercat disciplinarea lui prin scăderea notei, însă a fost în zadar”, ne-a declarat un reprezentant din conducerea Liceului ”Nicolae Iorga”

Tânărul Mircea Mihai, împreună cu Ceplinsche Adrian sunt cercetați pentru lovire și alte violente. Acesita sunt acuzați și pentru tulburarea liniștii publice, iar atunci când l-au atacat pe bărbatul de 66 de ani, cei doi erau sub influență băuturilor alcoolice. Norocul victimei a fost un pazinic, care trecea prin zonă în acel moment și i-a salvat viața.

Sute de români i-au asaltat contul de Facebook al agresorului din Buzău cu mesaje, după ce s-a aflat numele făptașilor.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!