Minunile Dâmboviţei: Mirificele Chei ale Zănoagei

Publicitate

Daca esti in cautarea unui traseu de munte pe care sa-l strabati cu piciorul si vrei sa fie si frumos si nici prea lung, atunci Cheile Zănoagei este o optiune perfecta. Traseul poate fi parcurs usor impreuna cu copiii si dureaza pana la trei ore dus intors. Poate fi o escapada de o zi din Bucuresti sau poti sa-l parcurgi atunci cand esti cazat mai multe zile in frumoasa Sinaia de pe Valea Prahovei.
Cheile Zanoagei, aflate in Muntii Bucegi, fac parte din Rezervatia Naturala Zanoaga. Traseul Cheile Zanoagei – Lacul Scropoasa – Cheile Orzei este de dificultate medie, iar timpul estimat parcurgerii este specificat la inceputul traseului: pe scurt, 1 ora si 30 de minute de peisaje superbe.
Drumul spre chei este indicat inca de la Cabana Zanoaga, situata in apropierea Barajului Bolboci pe DJ 714. De aici porneste traseul, al carui inceput este marcat de indicatorul cu sageti albe si drumul de masina ce serpuieste pe lângă apa Ialomitei. La capatul cheilor se afla unul dintre cele mai importante si spectaculoase obiective turistice din Muntenia, Lacul Scropoasa, un lac de baraj artificial, construit in scopuri hidroenergetice in anul 1929. De aici, o poteca ocoleste lacul si conduce spre Cabana Scropoasa, o oaza de liniste si relaxare, departe de agitatia din oras. Din pacate, cabana este inchisa de cativa ani, existand o problema litigioasa. Mergand mai departe se ajunge la podul din fata Barajului Scopoasa. Este unul din cele mai frumoase locuri din Bucegi. De la Cabana Scropoasa, urmand drumul din partea dreapta se ajunge la Cascada Sapte Izvoare, situata intre Lacul Bolboci si Scropoasa.

Alexandru Toma

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele