Mimesis, în plină desfășurare la Târgoviște. Chiar dacă plouă…

Publicitate

Deși hodoronc, tronc, după atâta caniculă, vremea s-a schimbat brusc și parcă nu mai ține cu târgoviștenii, a debutat a doua ediție a Festivalului de teatru pentru copii și tineret ”Mimesis Fest”.

Timp de o săptămână, copiii și tinerii din Târgoviște și nu numai sunt invitați la o pleiadă de spectacole, care mai de care mai atractive: ”Un extraterestru în codru”, ”Vrăjitoarea Puf Paf”, ”Scăpărătoarea”, ”O noapte furtunoasă”, cele care s-au jucat deja luni și marți. Iar de miercuri, 26 iulie, se pot urmări alte povești incitante: ”Cântecul dorului”, ”Noi femeile”, joi: ”Profesorul trăsnit”, ”Dreptul la ipocrizie”, vineri: ”Pinocchio”, ”Punguța cu doi bani”, sâmbătă: ”Fabula în spectacol”, ”Cei trei purceluși”, și duminică, în ultima zi de festival: ”Carolina și poneiul”, ”Motanul încălțat”. Prima piesă începe zilnic la ora 17, iar cea de-a doua, la ora 19.
Trupele, care susţin spectacole de teatru în fiecare zi sunt formate din actori profesionişti și provin de la Compania de Teatru ”Interactiv”, Teatrul ”Odiseu”, Compania de Teatru ”Trupart”, Clasa de teatru a Școlii de Arte Târgoviște, Trupa ”Teatru de magie”, Trupa ”Mirciolino”, Compania ”Pelerin”, Compania de Teatru ”Atelierul Magdei”.
Și chiar dacă vremea a jucat feste organizatorilor și publicului în aceste prime zile de festival, toată lumea s-a… repliat, iar spectacolele s-au desfășurat conform programului. Dacă ploaia nu va lăsa actorii și spectatorii să stea afară, piesele se vor juca în sala teatrului Odiseu, pe Centrul Vechi.
Un lucru inedit în cadrul acestei ediţii îl reprezintă workshop-urile adresate copiilor, grupate generic sub denumirea “Teatru fulger”. Acestea sunt susţinute de actori profesionişti, foşti elevi ai Şcolii de Arte „Octav Enigărescu” din cadrul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa. De asemenea, au loc ateliere de creaţie unde copiii vor putea să confecţioneze personaje din poveşti.
Astfel, fie vremea cât de rea, timp de 7 zile, iubitorii teatrului sunt aşteptaţi să petreacă momente frumoase alături de actori şi personajele întruchipate de aceştia. Locul de desfăşurare este platoul din faţa teatrului „Odiseu” (zona Centrului Vechi), teatru partener al evenimentului organizat de Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. 
Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele