Mihai Luca Ștefan, micul pianist cu zeci de premii şi trofee. “Visez uneori că susțin concerte pe marile scene”

Publicitate

La început au fost două mâini mici și un pian. Mai apoi, a apărut pasiunea și i s-a remarcat talentul. Toate acestea îl descriu pe Mihai Luca Ștefan, un băiat de 10 ani, elev la Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște.

„La vârsta de 7 ani, atunci când am început cursurile la Liceul de Arte „Bălașa Doamna”, doamna profesor de teorie muzicală a descoperit că am un auz muzical absolut și pot reda cu ușurință piesele muzicale”, mărturisește micul pianist.

”Muzica este foarte importantă”

Ceea ce-l deosebește pe Luca de mulți dintre copii de vârsta lui este pasiunea pentru pian, acest lucru implicând mai mult timp dedicat studiului. „Muzica este foarte importantă. Este nevoie de mult studiu, implicare și perseverență, dar este un drum lung plin de satisfacții, premii și laude. Totodată, studiul îmi ocupă o mare parte din timp, dar în aceeași măsură încerc să particip la activitățile școlare și să îmi fac temele la toate materiile. Părinții îmi sunt alături și mă susțin necondiționat”.

Zeci de premii

Luca a câștigat deja zeci de concursuri naționale și internaționale. „ Am susținut primul examen la pian și teorie muzicală la sfârșitul clasei întâi. Am participat la numeroase concursuri și am obținut premii și trofee”.

Iată doar câteva dintre concursurile la care a participat și unde a fost premiat:

– Concurs Național de Interpretare Muzicală „Margareta Sterian”, Buzău 2014 – Premiul I;

– Concurs Internațional „Paul Polidor” , București 5015 – Premiul I;

– Concurs Național „Victor Bouleanul”, Colegiul de Muzică „George Enescu”, București 2015 – Premiul I;

– Concurs Național „ Victor Ceaikovski”, Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti”, București 2016- Premiul I;

– Concurs Național „Iosif Sava”, Muzică de cameră, București 2017, Premiul de excelență și trofeul concursului;

– Concurs Național de Interpretare Muzicală, Muzică de cameră, Palatul Copiilor, București 2017, Premiul I;

– Olimpiada interjudețeană faza zonală, Târgu Jiu, Premiul I;

– Concurs Național de Interpretare W. A. Mozart, Târgoviște 2015, 2016, 2017, Premiul I;

– Concurs Național „ Gradus Ad Parnassum ”, Duet Muzică de Cameră vioara/pian, Colegiul Național de Muzică „George Enescu”, București 2017, Premiul I;

– Concurs Internațional de Interpretare Muzicală „ Young Artist”, Premiul I și Trofeul concursului.

„Doamna profesoară de pian este idolul meu”

Micul pianist visează să susțină concerte pe marile scene ale lumii. Este îndrumat de profesoara de pian care, așa cum afirmă, este un model pentru el. „Îmi place să cânt la pian și visez uneori că susțin concerte pe marile scene, așa cum îmi povestește uneori doamna profesoară. În viitor mă văd muzician, sigur muzician. Nu pot să zic că am un idol în muzică. Încerc să iau de la ceilalți tot ce au mai bun de oferit. Doamna profesoară de pian este în acest moment idolul meu, asta pot să spun sigur în acest moment”, mărturisește Luca.

Elena Barbu

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!