Mesajele de avertizare vor fi transmise prin Sistemul ”RO-ALERT”

Publicitate

Sistemul de avertizare a populației în situații de urgență ”RO-ALERT” va fi implementat pe teritoriul României în scopul prevenirii pierderii de vieți omenești, ca urmare a fenomenelor meteorologice și hidrologice periculoase.

Acest lucru a fost stabilit printr-o Ordonanță de Urgență adoptată de guvern, propusă în urma furtunii din 17 septembrie, care, în doar 15 minute, a făcut prăpăd în vestul ţării și a avut ca victime 8 morţi şi 137 de răniţi.
Prin Sistemul ”RO-ALERT” vor fi transmise populației mesaje de avertizare în timp real, prin intermediul tehnologiilor moderne din domeniul comunicațiilor și tehnlogiei informațiilor. Sisteme similare și-au dovedit eficiența în SUA, Olanda, Lituania, Franța, Germania și Belgia.
Sistemul ”RO-ALERT” are următoarele avantaje:
Transmiterea unor mesaje de avertizare adaptate evenimentului iminent prin intermediul rețelelor operatorilor de telefonie mobilă;
Transmiterea rapidă a mesajelor către toți utilizatorii aflați în arealul amenințat chiar în condiții de congestie a rețelelor operatorilor de telefonie mobilă;
Afișarea instantanee a mesajelor pe ecranul terminalului mobil fără a fi necesară vreo intervenție a utilizatorului;
Repetarea ciclică a mesajelor de alertare la intervale de timp configurabile;
Receptarea mesajelor de avertizare și de către terminalele aflate în roaming;
Acuratețea mesajelor de avertizare, formulate doar pe baza informațiilor furnizate de surse autorizate.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!