Liderul grupării de proxeneți din care ar face parte și manelistul Dani Mocanu este din Târgoviște! “Lupu” a câștigat o sumă amețitoare din prostituție

Publicitate

O grupare de proxeneţi români care acţiona în Londra a obţinut de la amatorii de sex plătit cel puţin un milion de lire sterline, potrivit datelor procurorilor DIICOT. Este vorba de ancheta în care este implicat şi manelistul Dani Mocanu, cercetat sub control judiciar pentru constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism şi spălare de bani. Maşini de lux, apartamente în centrul Capitalei, bani, manele şi cocaină sunt ingredientele unui nou dosar instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Vorbim despre o grupare de români, coordonată de Ionel Anton, zis „Lupu” sau „Lupu din Nucet”, care controla o parte din piaţa prostituţiei din Londra. Victimele: tinere românce obligate să se prostitueze în mai multe case închiriate în cartierele Hendon, Colindalem, Ilford sau alte cartiere de la periferia Londrei. În fiecare imobil practicau prostituţia cel puţin 2-3 tinere care sunt supravegheate şi protejate de oamenii de încredere ai lui Ionel Anton. Anchetatorii susţin că gruparea era bine organizată, locotenenţii „Lupului” aveau sarcini bine stabilite: închiriat case, pază, şoferi sau racolarea de clienţi. Cei mai mulţi clienţi venau de pe internet, prostituatele românce aveau  conturi cu fotografii explicite pe site-urile de profil www.adultwork.com sau www.bubblesescortes.net.

Apartament în Cotroceni

„Lupu” şi-a achizitionat mai multe bunuri imobile şi bunuri mobile în Bucureşti şi pe raza judeţului Dâmboviţa.  Ionel  Anton şi-ar mai fi achiziţionat două apartamente în Bucureşti, în cartierele Cotroceni şi Militari, în valoare de peste 300.000 de euro şi în anul 2015 două autoturisme noi marca BMW seria 3 cu numărul B-663 BMW şi BMW M6 Competition cu numărul de înmatriculare B-666-HBO, ambele în valoare de peste 170.000 de euro. „Din actele de urmărire penală rezultă că activitatea ilicită a grupului infracţional depăşeşte 1.000.000 de lire sterline”, acuză procurorii DIICOT. Ionel  Anton, zis „Lupu”, a fost arestat pentru 30 de zile de judecătorii de la Tribunalul Dâmboviţa pentru acuzaţia de trafic de persoane, proxenetism şi spălare a banilor. Alte cinci persoane din acest caz, printre care manelistul Dani Mocanu şi fratele acestuia, sunt cercetate sub control judiciar.

Cine este liderul grupării

„Lupu” are 43 de ani, este originar din Târgovişte, dar locuieşte mai mult în Bucureşti şi Londra, potrivit datelor DIICOT. Sumele de bani obţinute din proxenetism erau de regulă trimise în România prin firme de transfer de bani,  folosindu-se intermediari sau persoane interpuse, dar şi personal de către membrii grupării care se deplasează frecvent pe ruta România-Marea Britanie. Prostituatele care au fost audiate în acest caz au povestit că în medie fiecare câştigau 500- 600 de lire sterline pe zi. Ancheta a  fost intrumentată de DIICOT în colaborare cu Poliţia Metropolitană din Londra. Omul de de încredere al „Lupului”, numărul doi în această grupare, ar fi chiar fratele acestuia, Florin Anton. Acesta era responsabil cu păstrarea şi gestionarea sumelor de bani provenite din faptele de proxenetism, înmânându-i în acest sens personal mari sume pe care le păstrează la locuinţele sale sau le depozitează în conturi bancare pe numele a diverse persoane, unele chiar decedate. Florin Anton are studii superioare şi a ocupat funcţii manageriale într-un hypermarket din Târgovişte. Potrivit interceptărilor, acesta îl temperează pe fratele său pentru a nu cheltui mari sume de bani cu scopul de a nu ieşi în evidenţă.

Citeste mai mult: adev.ro/ox1y7k

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!