La Târgoviște, primul pas spre parcarea multietajată pe fonduri europene ce se va construi în centru

Publicitate

Vești bune pentru descongestionarea traficului din centrul municipiului Târgoviște și rezolvarea unei probleme stringente privind locurile de parcare!

Potrivit primarului Cristian Stan, a fost parcursă prima etapa în vederea obținerii finanțării europene pentru construcția unei parcări multietajate în zona centrala a municipiului

”Astfel, Agenția de Dezvoltare Regionala Sud Muntenia ne informează că, în urma verificării fisei de proiect cu titlul Crearea de locuri de parcare prin construirea de parcări multietajate, depuse în scopul obținerii finanțării pentru elaborarea documentației tehnico-economice în condițiile OUG nr.88/ 2020, aceasta a fost declarata CONFORMĂ ADMINISTRATIV și ELIGIBILĂ, obținând DA la toate criteriile din  Grila verificare Conformitate Administrativa și Eligibilitate!”.

Prin proiectul propus se dorește regenerarea urbană a spatiilor publice prin crearea unei parcări moderne în zona centrală din Târgoviște, de mari dimensiuni (cel puțin 800 de locuri), în funcţie de varianta finală a studiilor de specialitate.

Edilul specifică faptul că parcarea vă fi situată în imediata vecinătate a centrului (lângă parcarea fostei Cantup), ”la o distanță de cel mult 5 minute de mers pe jos de cele mai importante instituții publice din orașul nostru. Proiectul este complementar unei alte investiții, prin care se realizează o arteră de circulație care va face legătură între Bulevardul Independentei și Bulevardul I. C. Brătianu, asigurându-se și ieșire la strada Arsenalului”.

Modalitatea juridică de obținere a terenului necesar acestor proiecte constă în exproprierea și trecerea în domeniul public al municipiului Târgoviște a unei suprafețe de teren de aproximativ 22.000 mp, aflată acum în proprietatea SC UPET, însă neutilizată de foarte mulți ani. Procedura de expropriere este în derulare.

”Totodată, vor fi realizate și investiții conexe de tipul spațiilor verzi, sistemului bike-sharing și nu numai”,a mai declarat primarul Cristian Stan.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!