La Pucioasa se modernizează iluminatul public

Publicitate

Sistemul de iluminat public se modernizează și la Pucioasa, unde este în implementare proiectul “Sistem de iluminat eficient în orașul Pucioasa”, cu o valoare de 8.277.211 lei, cu finanțare europeană.

Se propune modernizarea întregului sistem de iluminat public existent astăzi în orașul Pucioasa și creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public prin alegerea unei soluții tehnice moderne: folosirea surselor economice (tehnologie LED), folosirea corpurilor cu element optic reglabil, folosirea sistemelor de dimming în afara orelor de vârf, reducerea numărului de ore de funcționare (fotocelule), modernizarea punctelor de aprindere, introducerea unui sistem de telegestiune foarte avansat.

„Este un alt proiect curajos, care, pe lângă beneficiile și confortul real aduse comunității va contribui și la reducerea componentei de funcționare a bugetului local”, a declarat primarul orașului, Constantin Ana.

Prin implementarea proiectului se va reduce consumul de energie electrică la 50% și se vor monta aproximativ 2000 de corpuri de iluminat, cu lumina neutră, modernizându-se astfel o rețea cu o lungime de peste 70 km.

Vă reamintim că fondurile europene au fost o provocare pentru administrația orașului, o provocare împlinită.

Din 17 proiecte depuse pe Programul Operațional Regional echipa de la primărie a obținut finanțare pentru toate.

„Am depus și am câștigat proiecte în toate domeniile: sănătate, educație, infrastructură, eficiența energetică, agrement! Și, cu puțin efort, o să le finalizăm pe toate până la sfârșitul anului!

Un lucru foarte important este și faptul că proiectele au fost depuse doar pe apeluri competitive!

Valoarea totală a proiectelor deja finalizate sau încă în implementare pe POR 2014-2020 este 245.064.932,24 lei, din care finanțare nerambursabilă 215.673.736.89 lei!!!

Cele mai multe proiecte câștigate de un oraș din Regiunea Sud Muntenia și probabil una din cele mai mari sume nerambursabile obținute de o localitate din regiunea noastră!

Dacă împărțim valoarea nerambursabilă a proiectelor la numărul de locuitori ai orașului, obținem o valoare de peste 3000 euro atrași pentru fiecare locuitor doar prin POR, ceea ce este un lucru impresionant, credeți-mă!”, a declarat primarul Constantin Ana.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!