La Moreni, tradiții și meșteșuguri pe Valea Cricovului Dulce

Publicitate

În perioada 13 – 14 octombrie, Primăria municipiului Moreni va organiza o serie de activități pentru promovarea artelor tradiționale, a costumelor naționale, a muzicii populare și a meșteșugurilor specifice zonei.

Practic, vor fi îmbinate tradiția cu noul în tehnicile și metodele de realizare a unor obiecte de artă, muzica populară cu teatrul pentru copii. Atelierul de pictură va fi coordonat de prof. Elena Băniceru, atelierul de handmade și origami de Laura Medar (artist plastic), iar atelierul de sculptură va fi realizat de Vasile Moldoveanu, sculptor în lemn, maestru popular.
De asemenea, copiii (și nu numai!) vor putea asista la spectacolul de teatru și divertisment ”Junior pentru tine!”, susținut de Teatrul Junior din Târgoviște, sub îndrumarea artistului Victor Mihalache. Activitățile se vor încheia pe 14 octombrie, sâmbătă seara, când de la ora 17.30 va avea loc un spectacol folcloric coordonat de prof. Daniela Călineț și susținut de performerii de la Clubul Copiilor, Școala Art Canto Morena și de Alexandra Dițoiu, invitat specială. Activitățile se vor desfășura în Parcul Central.
Pe toată perioada, va avea loc și o expoziție de obiecte tradiționale, populare și specifice de pe Valea Cricovului Dulce.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!