La Bacalaureatul de toamnă, se încheie probele scrise

Publicitate

În data de 24 august, oodată cu proba la alegere a profilului şi specializării, se încheie probele scrise ale sesiunii de toamnă (august-septembrie) a examenului naţional de Bacalaureat 2017.

Aceasta a început luni, 21 august, și în această săptămână, candidații au trecut (sau nu) de proba scrisă la Limba şi literatura română, la Limba şi literatura maternă (în județele unde a fost cazul) și de proba obligatorie a profilului.
Însă candidații nu vor lua pauză, ci intră ”în forță” în probele orale, astfel: proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – vineri, 25 august, cu continuare luni, 28 august, când este programată și proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (nu este cazul în Dâmbovița). Evaluarea competenţelor digitale se va derula în zilele de 29 și 30 august, urmând ca evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională să se desfășoare în zilele de 30 și 31 august.
Afişarea primelor rezultate (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 – 20:00) au loc în data de 1 septembrie, iar afişarea rezultatelor finale este programată pentru data de 6 septembrie.
Pentru susţinerea examenului în această a doua sesiune s-au înscris 39.435 de absolvenţi de liceu la nivel național. Dintre aceştia, 24.690 de candidaţi provin din promoţia curentă, iar 14.745 de candidaţi provin din seriile anterioare.
Atenție! În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!