Jurnaliştii turci le-au arătat teroriştilor locaţia trupelor americane în nordul Siriei

Publicitate

O agenție de ştiri turcă a publicat locaţia trupelor americane în nordul Siriei, informează site-ul agenţiei Reuters.

Publicarea acestor informații militare secrete pune forţele SUA în pericol. Pentagonul a anunțat că Washingtonul a înaintat Turciei o plângere în acest sens.

Agenţia de ştiri Anadolu a publicat un material în care sunt prezentate informaţii despre zece poziţii militare SUA în nordul Siriei, în unele cazuri precizând şi numărul trupelor americane şi franceze prezente în aceste locaţii, scrie Reuters.

„Publicarea unor informaţii militare secrete expune forţele Coaliţiei la riscuri inutile şi are potenţialul de a afecta operaţiunile în curs împotriva Stat Islamic”, a declarat Eric Pahon, purtător de cuvânt al Pentagonului. >>

În ziua de azi ne deranjează orice activitate de monitorizare, interceptare și control al informației iar atunci când presa “liberă” este lăsată în ceață, urlă întreaga lume – gata cu Big Brother!

Totuși, ce se întâmplă atunci când civilii sau jurnaliștii intră în posesia unor informații secrete/clasificate?

Lumea occidentală pare-se că nu reușește să găsească un echilibru în ceea ce privește controlul informației și o asemenea bezmeticeală ne pune în situații ridicole de acest gen, când ne sabotăm singuri. Dincolo de teorii conspirative și îngrijorarea paranoică ce cuprinde întreaga societate, trebuie să înțelegem că astfel de situații pot conduce la consecințe extrem de grave…Cineva trebuie să răspundă și pedeapsa să fie una exemplară, altfel o să ajungem la etapa în care teroriștii sau alte grupări radicale vor culege nestingheriți informații cu implicații catastrofale (www.bomb_this_place.com).

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!