Județul Dâmbovița, ”împărțit” meteorologic pentru câteva zile

Publicitate

Vremea caniculară ia o pauză… și se schimbă radical pentru câteva zile, așa cum din păcate ne-am obișnuit. Județul Dâmbovița se va afla în perioada 24 iulie, ora 20 – 26 iulie, ora 03, la granița codului galben de instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ emis de meteorologi.

În intervalul menţionat, în toate zonele de munte, precum şi în Banat, Crişana, Oltenia, Maramureş, Transilvania, nord-vestul Moldovei şi vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi căderi de grindină. Astfel de fenomene se vor semnala şi în regiunile estice şi sud-estice, dar pe spaţii mai restrânse, îndeosebi în a doua parte a zilei de marţi (25 iulie) şi în prima parte a nopţii de marţi spre miercuri (25/26 iulie).
În cursul zilei de marţi, 25 iulie, în sudul şi estul Munteniei, vestul Dobrogei, sudul şi centrul Moldovei, disconfortul termic va fi ridicat, iar temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 şi 35 de grade.
În după amiaza zilei de 24 iulie, timp de o oră, localitățile dâmbovițene: Fieni, Pucioasa, Bărbulețu, Bezdead, Buciumeni, Malu cu Flori, Moroeni, Moțăieni, Pietrari, Pietroșița, Pucheni, Râu Alb, Runcu, Văleni-Dâmbovița, Vârfuri, Vișinești, Voinești, Vulcana-Băi au fost sub avertizare meteo cod galben de frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimensiuni, averse zgomotoase și puternice.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!