Județul Dâmbovița, în cod galben de caniculă

Publicitate

Luna august pornește la drum cu zile caniculare și disconfort termic accentuat. Potrivit meteorologilor, județul Dâmbovița se va afla în zilele de 2 și 3 august sub avertizare meteo cod galben, vremea urmând să fie caniculară până la sfârșitul săptămânii.

Alături de alte 25 de județe ale țării, din centrul, estul, sudul și Litoralul României, Dâmbovița va ”suferi” de căldură, deoarece în nordul și estul Olteniei, sud-estul Transilvaniei, Moldova, Muntenia și Dobrogea, disconfortul termic va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa în general între 35…37 de grade.
Nici celelalte județe nu sunt mai ferite, ba dimpotrivă, se află, în aceleași două zile, în cod portocaliu de caniculă. Astfel, spun prognozele, în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în sud-vestul Olteniei, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 36 și 39 de grade.
Valul de căldură care se va abate peste România vine și cu disconfort termic accentuat. Vremea va fi caniculară, indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în general peste pragul critic de 80 de unităţi, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!