Joaca de-a hotii si vardistii. Autoritatile asista de pe tusa, ca un copil bolnav

Publicitate

Pentru cei din generatiile de dinaintea erei calculatoarelor si a tabletor, “hotii si vardistii” era un joc destul de popular pe care il jucam adesea cu vecinii sau copiii din cartier…ca multe alte jocuri, caci nu ne placea sa stam in casa ca pisica la geam.

Astazi, cand mai toti suntem deconectati de la realitate, singurele activitati in aer liber pe care le desfasoara copiii sunt delincventele. Din pacate, in ultimele 2-3 decenii, delincventa juvenila a inregistrat o crestere alarmanta in tara noastra iar autoritatile asista de pe tusa, ca un copil bolnav care ar vrea sa se joace dar nu poate. Astfel, hotii castiga de fiecare data iar vardistii – care s-au demodat – se gandesc cu nostalgie la vremurile in care “Scoala de Corectie” era asul din maneca pentru a castiga jocul.

Situatia a devenit atat de alarmanta incat rolul de “hot” pare a fi singura varianta castigatoare. Vardistii ridica din umeri iar viitorii “mafioti” se scolesc gratuit pe spinarea victimelor de ai impresia ca se dau tigai gratuit la supermarket: – Luati fratilor, ca e moca! Luati cat puteti, ca e stoc nelimitat!

Alin Miriţă

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!