Echipa naționala U19 a României s-a reunit, sâmbătă după-amiază, pentru “dubla” amicală cu Macedonia, programată pe 31 august, și respectiv 2 septembrie. În cadrul lotului convocat de selecționerul Adrian Boiangiu se regăsesc doi portari dâmbovițeni: Andrei Vlad și Marian Aioani.
Primul este portar la FCSB București, iar al doilea la Chindia Târgoviște. În ceea ce-l privește pe Aioani, acesta a fost folosit de Nicu Croitoru în disputa cu Foresta Suceava, câștigată de Chindia cu 6-0. Tânărul goal-keeper a fost trimis pe teren în actul secund, în locul mult mai experimentatului Iustin Popescu, achiziționat în această vară de la Dinamo București. Lotul României cuprinde următorii jucători pentru “dubla” amicală cu Macedonia: Andrei Vlad (FCSB București), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Alexandru Costache (Concordia Chiajna) – portari, Denis Hăruț, Cristian Podină (ambii ACS Poli Timișoara), Cristian Băluță, Robert Neciu (ambii Viitorul Constanța), Constantin Dima (Sepsi Sfântu Gheorghe), Andrei Trușescu (AS Roma), Ricardo Grigore (Dinamo București) – fundași, Radu Boboc, Mihai Ene (ambii Viitorul Constanța), Vlad Dragomir (Arsenal), Rareș Lazăr (CS Mioveni), Liviu Gheorghe, Florin Vasile (ambii in Vasile i (eș), anța), ) – fundașrtari,ian Aioani (Chindia Târgoviște), onat în această vară de la Dinamo București. Dinamo), Radu Bârzan (FC Argeș), Claudiu Micovschi (FC Genoa), George Merloi (Rennes), Andrei Cordea (Novara Calcio) – mijlocași, Robert Moldoveanu (Dinamo), George Ganea (AS Roma) și Andrei Sîntean (Slavia Praga).
Târgoviștea a găzduit întâlnirea de lucru cu beneficiarii proiectelor derulate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – AFIR. Au fost prezenți Dănuț Alexandru Potor – secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Ionuț Chesnoiu – director general AFIR.
Aceștia au încercat să lămurească aspecte legate de implementarea proiectelor publice și private derulate de Agenție. Deputata PSD de Dâmbovița, Oana Vlăduucă, a amintit că anul acesta, este foarte important ca România să absoarbă minimum 5,2 miliarde de euro, fonduri europene, ”context în care este important ca AFIR să deruleze cu rapiditate toate procedurile legale de semnare a contractelor de finanțare publice și private pentru ca apoi beneficiarii să organizeze proceduri de achiziție publică și să poată absorbi fondurile europene”. Totodată, parlamentarul a precizat că organizarea în timp cât mai scurt înseamnă locuri de muncă, taxe și impozite suplimentare etc.
„În al treilea rând, suntem foarte interesați de proiectele administrației publice pentru drumuri de exploatare agricolă, apă, canal, școli și cămine culturale. La unele dintre aceste axe de finanțare, spre exemplu drumuri de exploatare, există un număr mare de proiecte și finanțare mică. De aceea, apreciez că trebuie analizată posibilitatea de finanțare suplimentară în 2018, când se fac alocări pe axe de priorități. De asemenea, trebuie avute în vedere și axele de finanțare care îi privesc pe privați”, a arătat Oana Vlăducă în intervenția avută în cadrul întâlnirii.
În final, dar nu în ultimul rând, s-a subliniat necesitatea ca AFIR regional și filialele locale să se miște repede, astfel încât să fie cât mai scurți timpii de așteptare pentru semnarea contractelor, analiza documentațiilor tehnice, decontarea lucrărilor, pentru că, potrivit parlamentarului, experiența de anii trecuți arată clar că au existat blocaje.