Întrevedere pe tema proiectelor rurale la Târgoviște. AFIR trebuie să se miște foarte repede

358

Târgoviștea a găzduit întâlnirea de lucru cu beneficiarii proiectelor derulate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – AFIR. Au fost prezenți Dănuț Alexandru Potor – secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Ionuț Chesnoiu – director general AFIR.

Aceștia au încercat să lămurească aspecte legate de implementarea proiectelor publice și private derulate de Agenție. Deputata PSD de Dâmbovița, Oana Vlăduucă, a amintit că anul acesta, este foarte important ca România să absoarbă minimum 5,2 miliarde de euro, fonduri europene, ”context în care este important ca AFIR să deruleze cu rapiditate toate procedurile legale de semnare a contractelor de finanțare publice și private pentru ca apoi beneficiarii să organizeze proceduri de achiziție publică și să poată absorbi fondurile europene”. Totodată, parlamentarul a precizat că organizarea în timp cât mai scurt înseamnă locuri de muncă, taxe și impozite suplimentare etc.
„În al treilea rând, suntem foarte interesați de proiectele administrației publice pentru drumuri de exploatare agricolă, apă, canal, școli și cămine culturale. La unele dintre aceste axe de finanțare, spre exemplu drumuri de exploatare, există un număr mare de proiecte și finanțare mică. De aceea, apreciez că trebuie analizată posibilitatea de finanțare suplimentară în 2018, când se fac alocări pe axe de priorități. De asemenea, trebuie avute în vedere și axele de finanțare care îi privesc pe privați”, a arătat Oana Vlăducă în intervenția avută în cadrul întâlnirii.
În final, dar nu în ultimul rând, s-a subliniat necesitatea ca AFIR regional și filialele locale să se miște repede, astfel încât să fie cât mai scurți timpii de așteptare pentru semnarea contractelor, analiza documentațiilor tehnice, decontarea lucrărilor, pentru că, potrivit parlamentarului, experiența de anii trecuți arată clar că au existat blocaje.
Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!