INTERVIU | Ce face acum Silviu Posteucă, fost portar la Dinamo București. “Fotbalul mi-a oferit mentalitatea de învingător”

Publicitate

Ionuț Parghel

Silviu Posteucă (32 ani)  a fost unul dintre cei talentați portari pe care i-a oferit orașul Târgoviște. A început fotbalul la juniorii Chindiei Târgoviște, după care la 15 ani a ajuns la Dinamo București. Alte formații importante pe care le-a mai bifat în carieră au fost FCM Brașov și Dunărea Galați. La doar 24 de ani, goal-keeperul a fost nevoit să agațe ghetele în cui din cauza unei duble accidentări suferite la genunchi. După retragerea din fotbal, acesta a devenit jucător profesionist de poker, iar de o bună perioadă de timp a intrat în sfera marketingului online, un domeniu care îl atrage până în măduva oaselor.

Rep: Silviu, ai dispărut total din fotbal în ultimii ani. De ce ai luat o astfel de decizie?

Am luat această de hotărâre din cauza faptului că am avut o accidentare gravă la genunchi. Dubla accidentare pe care am întâmpinat-o m-a împins să renunț definitiv la fotbal. Doctorii mi-au spus că îmi va aproape imposibil să mai joc și exact așa a fost.

Rep: Ieșirea ta din fotbal s-a produs prin 2011, an în care ai ratat și un transfer la Chindia Târgoviște.

Așa este. Mi-am încheiat cariera fotbalistică la 24 de ani, dar nu se poate spune că am ratat transferul la Chindia.

Rep: Care a fost motivul pentru care nu ai mai ajuns la Chindia?

Pur și simplu cei care conduceau atunci Chindia nu au avut încredere în starea mea fizică după operațiile suferite. Cred și acum că acesta a fost principalul motiv.

“Am jucat și m-am antrenat alături de nume mari ale fotbalului românesc

Rep: Cum au fost începuturile tale în fotbal?

Am început fotbalul la Târgoviște, jucând la juniorii Chindiei. Mai apoi am jucat la CSȘ Dâmbovița Târgoviște, iar la 15 ani am plecat la Dinamo București.

Rep: Perioada petrecută la Dinamo cum a fost?

Pentru un copil plecat din Târgoviște a fost o experiență extraordinară. La 15 am avut plăcerea și oportunitatea să mă antrenez și să joc lângă unii dintre cei mai mari fotbaliști pe care i-a avut România. I-am avut colegi pe Prunea, Răducioiu, Stelea, Lobonț, Lupescu. În acea perioadă am învățat foarte multe de la ei.

Rep: În cariera sportivă ai trecut pe la mai multe echipe, unde te-ai simțit cel mai bine?

Cea mai frumoasă perioadă a mea a fost la FCM Brașov. Acolo am găsit niște oameni extraordinari care m-au înțeles excelent din toate punctele de vedere. La echipa brașoveană eram cel mai tânăr jucător din lot și toți de acolo m-au primit cu brațele deschise. Fotbaliști precum Bodea, Isăilă și Flavius Moldovan mi-au fost ca mentori la Brașov.

Rep: Fiind un portar talentat ai fost selecționat și la loturile naționale de juniori ale României…

Văd că-mi cunoști foarte bine activitatea mea de fotbalist. Ai foarte mare dreptate. Sunt mândru că am fost selecționat în echipele naționale de juniori ale României. La aceste loturi tricolore am participat de la vârsta de 15 ani până la 19 ani. Aici, pot să mai adaug că într-un an am fost și campion balcanic cu unul dintre  loturi. La aceste selecționate de juniori am avut plăcerea să cresc lângă niște puști extraordinari, precum Marica, Nicoliță, Mitea, Prepeliță și mulți alții.

Rep: Pe când jucai ți se spunea “Pisica 2”. De ce?

Această poreclă mi se trage de la idolul meu, Bogdan Lobonț. “Pisica” i se spunea și lui. Când jucam la Dinamo colegii imi spuneau “Lobby 2”.

Rep: După șapte ani de la retragere mai ai vreo legătură cu fotbalul?

Aproape deloc. După ce m-am retras am decis să nu mai am legături cu fotbalul, pentru a nu avea apoi anumite remușcări. După retragere mi-a fost foarte greu o perioadă, ținând seama că am făcut numeroase sacrificii pentru acest sport.

Rep: La meciuri ai mai fost?

La foarte puține, după ce m-am îndepărtat aproape de tot de fotbal. În ultima perioadă m-am uitat doar la meciurile echipei naționale a României, la cele din Champions League și din când în când am mai ajuns la câte un meci al Chindiei Târgoviște.

Rep: Mai ții legătura cu foștii tăi colegi?

Cu foarte puțini. Mai țin legătura doar cu Cristi Pulhac, cu care am fost coleg de cameră la Dinamo, Liviu Ganea și Marius Alexe.

De la jucător profesionist de poker la …social media

Rep: Ce a reprezentat pentru tine perioada petrecută pe terenul de fotbal?

Fotbalul mi-a oferit o oportunitate importantă de a vedea altfel lumea. Prin intermediul acestuia am cunoscut mulți oameni care m-au făcut să-mi schimb mentalitatea și să-mi ofere o atitudine de învingător. Fotbalul m-a învățat foarte multe, dar cel mai mult m-a făcut să fiu în centrul atenției în momentele importante.

Rep: După retragerea din fotbal ce a urmat pentru tine?

După ce m-am lăsat de fotbal m-am apucat să joc poker, unde ulterior am devenit jucător profesionist. Am cunoscut oameni care m-au făcut să percep pokerul de la un joc de noroc la unul de inteligență. Am jucat poker patru-cinci ani, unde am participat la numeroase turnee în țară. În ceea mai mare parte am jucat poker online. După, am renunțat și la poker și am decis să merg pe un nou drum.

Rep. …și la ce te referi mai exact?

Am rămas în mediul online și am decis să intru în marketingul online, pe care îl consider baza oricărui business sau afaceri din întreaga lume. Am început câteva proiecte în acest domeniu, printre care se enumeră și revista Monde. În perioada următoare voi începe un proiect cu niște roboți în mediul online, pe care o să-l lansez în scurt timp în Dâmbovița. O să țin mai multe seminarii de marketing, unde o să explic oamenilor pe larg despre acest domeniu pentru a-și dezvolta afacerile pe care gestionează.

Rep: Te regăsești în ceea ce faci acum?

Sincer, mă regăsesc total. Sunt exact unde trebuia să fiu. Fotbalul m-a ajutat să-mi dezvolt  calitatea de învingător, pe care o imprim în orice proiect de-al meu. De asemenea, pokerul m-a ajutat să-mi deschid noi orizonturi  în privința strategiei de gândire a tuturor lucrurilor. Markentigul online îmi place foarte mult și fac totul cu entuziasm. Fac aceste lucruri pentru a ajuta comunitatea. Mă atrage în totalitate acest domeniu.

Rep: În fotbal crezi că vei mai reveni vreodată?

Niciodată să nu spui niciodată. Mi-ar mai placea, dar cum lucrez în mediul de afaceri și de business aș vrea să o fac din postura de manager sau impresar.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!