Interviu Alice Șotreanu: Sportul și dansul, de la pasiune la meserie și stil de viață

”Să fim sănătoși și frumoși!” – pare a fi un slogan de viață, dar când îl pui în aplicare este însăși modul de a trăi și de a încerca să-i faci și pe ceilalți să trăiască așa.

Alice Șotreanu este instructorul pe care îl cauți când vrei să fii frumoasă din cap până-n picioare, când vrei să arăți bine, să te simți bine, să trăiești frumos și să legi prietenii… Și o găsești chiar în Târgoviște, unde zi de zi, printr-o activitate susținută nu la una, ci la două săli de profil, își pune pasiunile, talentul, energia și frumusețea sufletului în palmele ”elevilor”, celor care se dau cu totul pe mâinile ei de antrenor și instructor. Și ea dă, la rândul ei, totul ca să iasă totul și încă ceva… ceva după care să întoarcem capul pe stradă…
 
Rep.: Bună Alice. Esti una dintre cele mai frumoase și mai active tinere din Târgoviște, și să enumăr doar o parte din activitatea ta: instructor la Biokinetica, instructor bokwa fitness la Certified Bokwa fitness,  sports Instructor la Fit4You – Perfect BodyTârgoviște și, nu în ultimul rând, make-up Artist la Makeup Stylist. Noi mai știm de Zumba, aerobic, dans latino… Și totuși ai terminat Dreptul… De ce nu avocatura și de ce această viață plină de sport, mișcare, frumusețe?
Alice Șotreanu: Bună! Mulțumesc pentru cuvintele frumoase! Să vă povestesc câteva lucruri despre mine… Într-adevăr, am terminat Dreptul și încă nu profesez. Cât despre make-up, este una dintre pasiunile mele. Îmi place femeia îngrijită și aranjată…
Rep.: Ai fost vreodată altfel, ai avut vreo perioadă în viața ta în care nu ai avut deloc înclinații către sport sau ești așa de când te știi?
Alice Șotreanu: Vă pot spune că dansul a fost și este marea mea pasiune. Încă de la vârsta de 6 ani am urmat cursuri de dans popular, latino, dans de societate, timp de 15 ani. Ușor, ușor, din liceu am început să merg la sală, să mă modelez. Și așa am și ajuns să predau, am urmat câteva cursuri de specialitate și, ușor ușor, am ajuns unde sunt astăzi! Cu trecerea timpului, noi, oamenii, am încercat să adaptăm sportul cerințelor noastre. Prin orice tip de mișcare, fie dans, fie exerciții, orice ne ajută să fim frumoase și sănătoase.
Rep.: Cum reușești să ții pasul cu tot ceea ce faci, există vreun secret ca să le faci pe toate bine, așa cum faci tu?
Alice Șotreanu: Nu există niciun secret în ceea ce fac! Pur și simplu fac ceea ce îmi place, îmbin plăcutul cu utilul.
Rep.: Participi la competiții, întâlniri, evenimente de promovare a acestor stiluri de sport și dans? Cum le consideri și ce ai vrea să cunoască lumea despre… lumea ta?
Alice Șotreanu: Prin tot ceea ce fac încerc să demonstrez că putem face mișcare în orice mod, fie aerobic, zumba, pilates, tonifiere și în același timp să legăm prietenii strânse. Înainte de toate, îmi place să fiu prietena lor și apoi antrenoarea…
Rep.: Unde te vezi peste 10 ani, de exemplu?
Alice Șotreanu: Peste 10 ani sper sa fiu la fel de energică și să pot da și altora din energia și ritmul meu!
Rep.: Unde te găsesc târgoviștencele și nu numai care doresc să trăiască sănătos și frumos sau care vor să încerce ceea ce faci tu?
Alice Șotreanu: Îmi țin cursurile la două săli din Târgoviște, Biokinetica din micro 4 și Fit 4you de pe Calea București, acolo mă pot găsi fetele în fiecare zi, între orele 17-20. Nu în ultimul rând, o dată pe lună, ne putem vedea la Complexul de Natație Târgoviște, încercând să insuflăm un stil de viață sănătos târgoviștenilor printr-o oră gratuită în aer liber. Avem diferite activități (aerobic, zumba, pilates, aqua gym)…
Rep.: Mulțumim mult pentru amabilitate, pentru că ne-ai așternut în față o parte din viața ta și mult succes pe mai departe! Să auzim numai și numai de bine!
Alice Șotreanu: Mulțumesc pentru interviu și vă aștept să facem mișcare împreună! Să fim sănătoși și frumoși!

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!