Insule și orașe: destinații turistice inedite | FOTO

949
Ljubljana - Bled, Slovenia

Să locuiești pe o insulă când insula menționată este situată într-un paradis subtropical îndepărtat este considerat unul dintre locurile ideale de vacanță. Nu există așa ceva în Europa – în măsura în care știm – dar continentul oferă versiunea proprie a insulelor de lux.

Fiind ușor accesibile datorită orașele mai mari din apropiere, aceste locații oferă călătorilor cele mai bune din ambele lumi. Nu este nevoie să alegeți între străzile vibrante, pline de viață, și un paradis natural relaxant. Datorită celor șase insule miniaturale pe care le vom prezenta, aveți posibilitatea de a vizita o astfel de locație exotică în timpul unei pauze de oraș, fără a face vreun compromis – atâta timp cât aveți la dispoziție câteva ore.

Dubrovnik – Lokrum, Croația

Pe Marea Adriatică, la 600 de metri distanță de Dubrovnik, se află insula mică Lokrum. În 1976, insula a fost declarată o rezervație naturală de pădure pentru găzduirea unei “adevărate” vegetații euromediteraneene. Grădina botanică, prezentând 400 de specii, face parte din Institutul de Cercetări Marine și de Coastă (Universitatea din Dubrovnik) și include o colecție impresionantă de “plante suculente”. Locația este extrem de liniștită, chiar și în timpul sezonului estival, datorită lipsei de atracții turistice (doar trei restaurante) și oferă un sentiment de paradis pierdut. Insula nu permite oaspeților să stea peste noapte.
Legenda spune chiar că cei care încearcă vor fi blestemați. Pentru a găsi o cazare în Dubrovnik, vă recomandăm să aruncați o privire la portofoliul de hoteluri de la Adriatic Luxury, care oferă o selecție de hoteluri și vile de tip boutique de cinci stele din zonă.

Ljubljana – Bled, Slovenia

Mai degrabă o stâncă mică, decât o insulă potrivită, Bled are suficient spațiu pentru o biserică (Biserica Adormirii Maicii Domnului) și o cafenea mică. Piatra zidurilor vechi este presărată cu trandifiri roșii sălbatici, ca într-un decor desprins, parcă, dintr-un roman gotic. Lacul rece de smarald este calm chiar și vara, îi conferă micului Bled o aură romantică plină de misticism. Multe legende sunt legate de insulă, căci locul i-a fost dedicat lui Živa (zeița slovenă a iubirii) în vremurile străvechi.
Pentru o mai bună imersiune în povestea locului, vă recomandăm să citiți France Prešeren – cel mai bun poet al Sloveniei.

Paris – Île Saint-Louis, Franța (în locația “4ème arrondissement”)

Este greu să numiți Saint-Louis o insula, știind că această zonă de teren este situată literalmente în centrul capitalei franceze și este atât de bine conectată cu bătrânul continent – poate chiar nu observați că vă aflați pe una. Cu toate acestea, acești 11 km pătrați merită atenția dvs. pentru că se mândresc cu incredibilele “hotels particuliers” (case private de oraș, în franceză) cu vedere la râul Sena – farmecul locului este să te găzduiești într-unul. Alternativ, rătăcirea printre străzile pietruite ale insulei, în timp ce privești arhitectura, este deja o imagine de poveste…mai ales dacă vă alintați cu renumita înghețată de la Berthillon.

Veneția – Isola Santa Cristina, Italia

S-ar putea să nu deții propria insulă, dar încă poți “închiria” una și să inviți cincisprezece dintre cei mai apropiați prieteni să ți-se alăture într-o experiență greu de uitat. Isola Santa Cristina este un secret minunat, bine păstrat. Deținut de producătorul de cristal Swarovski, refugiul privat eco-lux, amplasat în lagună, este o bijuterie exclusivă ascunsă printre cele o sută optsprezece insule venețiene înconjurătoare. Inspirat de un ashram spiritual, locul oferă practici de yoga Satyananda și Sivanada și se află în proces de a deveni pe deplin autosustenabilă, cu propria sa sursă de apă dulce, pește ecologic și produse de agricultura. Vila privată are două dormitoare principale, cinci camere duble și două dormitoare “single” cu băi private.

Atena – Hydra, Grecia

Hydra reprezintă experiența grecească în profunzime: clădiri imaculate în stil cycladic, străzi înguste și pietruite, soare aprins, cascade de flori roz în contrast cu zidurile alb-fotogenice etc. Pe scurt, este un loc în care s-a oprit timpul. Se zvonește că sunt interzise construcțiile noi, iar circulația constă în plimbări turistice cu măgărușul – o experiență ce trebuie neapărat trăită.
O plimbare de două ore cu măgărușul, încheiată cu o oprire la unul dintre restaurantele locale ce servesc preparate din bucătăria mediteraneană proaspătă este doza sugerată de Hydra.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!