INFO: Prelungirea programului la Pașapoarte în Dâmbovița

Publicitate

Principalele modificări intrate în vigoare în această lună privesc creşterea valabilităţii paşaportului simplu electronic de la 5 la 10 ani pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani şi modificarea condiţiilor în care poate fi eliberat paşaportul simplu temporar.

Astfel, acest tip de paşaport se eliberează într-un termen ce nu poate depăşi 3 zile lucrătoare, doar în situaţii obiective, în care, din motive de sănătate, familiale sau profesionale, este necesară şi urgentă prezenţa persoanei pe teritoriul altui stat şi nu există timpul necesar pentru emiterea paşaportului simplu electronic. Documentele care atestă situaţiile prezentate, cu titlul exemplificativ, sunt cele pentru motive de sănătate, motive familiale, de tratament, în diferite situații de necessitate (cum ar fi deces, accidente, stare de arest, procese judecătoreşti), pentru motive profesionale etc.

Paşaportul simplu temporar are valabilitate 12 luni. Modificările legislative au fost introduse pentru a reduce aglomeraţia de la ghişeele serviciilor de paşapoarte cauzată de numărul mare de cetăţeni care an de an solicită paşaport temporar, fără a avea o urgenţă.

De asemenea, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor şi a eficientiza activitatea de eliberare a paşapoartelor s-a decis prelungirea programului de lucru cu două ore, acesta fiind acum de la ora 8.30 la 18.30, de luni până vineri. Măsura este valabilă până la 31 august a.c., pentru 30 de judeţe: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Botoşani, Braşov, Cluj, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Suceava, Timiş, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui.

În scopul reducerii timpilor de aşteptare la ghişeu, a fost implementat sistemul de avertizare prin SMS cu privire la iminenta expirare a paşaportului, prin care cetăţenii sunt atenţionaţi, cu privire la acest aspect, cu una până la trei luni înainte. De asemenea, a fost dezvoltată platforma de programare online www.epasapoarte.ro, disponibilă pentru toate serviciile de paşapoarte din ţară, cu precizarea că, prin utilizarea acesteia, timpul de aşteptare pentru depunerea unei cereri de eliberare a paşaportului este zero.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele