Incendiu la Lucieni, au ars stupi de albine și 3 tone de lemn depozitate. Pompierii, avertisment la utilizarea focului deschis

Publicitate

ncendiu la o anexă gospodărească din comuna Lucieni!

În dimineaţa de 17 martie, în jurul orei 04:30, pompierii târgovişteni au fost alertați pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească din comuna Lucieni.

La  fața locului, s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

În urma cercetărilor efectuat, se pare că incendiul s-a produs din cauza unui foc deschis făcut în aer liber, lăsat nesupravegheat, care a aprins vegetaţia uscată din jur şi s-a extins la o proprietate vecină.

În urma producerii incendiului, la prima proprietate au ars 8 stupi de albine şi un gard din lemn, iar la proprietatea vecină au ars cca. 3 tone lemne de foc depozitate într-o anexă şi o toaletă din lemn.

Intervenţia promptă a pompierilor a salvat din calea flăcărilor locuinţa proprietarului, 80 de stupi şi o stivă de lemne pentru foc.

Pompierii dâmbovițeni fac apel ferm la cetățeni și subliniază că focul deschis poate fi utilizat în propriile gospodării numai cu respectarea următoarelor măsuri: asigurarea distanţelor de siguranţă faţă de vecinătăţi, supravegherea permanentă a arderii, asigurarea unei dotări minime cu mijloace de primă intervenţie şi stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!