Handbal | Andreea Stângă, transferată de HC Zalău. Este prima dâmboviţeancă care va juca în Liga Naţională

Publicitate

Bucurie fără limite pentru o speranță a handbalului dâmbovițean! Târgovișteanca Andreea Stângă (19 ani) a fost achiziționată în această vară de HC Zalău, ocupanta locului 3 din Liga Națională. Ea fost transferată de la CSȘ Caracal, formație la care a jucat în ultimii ani.

Cel care a dorit-o insistent la Zalău a fost Gheorghe Tadici, antrenorul formației din Sălaj. Andreea s-a aflat o perioadă bună în vizorul reputatului tehnician, iar anul acesta adus-o sub comanda sa, la pachet cu Alexandra Bojan, tot de la CSȘ Caracal. Pentru achiziționarea celor două jucătoare Zalăul a plătit formației oltene suma de 3 500 de euro. Târgovișteanca va evolua cu noua echipă în cupele europene, atâta timp cât HC Zalău este calificată în Cupa EHF.

Campioană națională la junioare II cu CSȘ Caracal

Andreea Stângă a început handbalul la CSȘ Târgoviște la vârsta de 8 ani. După doar un sezon petrecut acolo, talentata sportiva s-a mutat la Kira Târgoviște, iar la 14 ani a mers la Centrul Național de Excelență de la Râmnicu Vâlcea, sub comanda Gabrielei Manea. Cât timp a stat la Centrul Național, târgovișteanca a jucat la echipa de junioare a Chimiei Râmnicu Vâlcea, unde a avut-o ca antrenor pe Nicoleta Lazăr. După ce grupa ei de la Chimia s-a desființat Andreea a plecat la CSȘ Caracal, formație cu care a devenit campioană națională la juniori II (2015) și vicecampioană națională la juniori I (2016). De asemenea, în acest an, cu echipa de handbal a Liceului Teoretic “Mihai Viteazul” din Caracal a cucerit Cupa ONSȘ.

Prima dâmbovițeancă în Liga Națională

Andreea Stângă a devenit după transferul la HC Zalău prima dâmbovițeancă care va juca în Liga Națională de handbal. Visul de a evolua pe prima scenă a handbalului românesc a provocat fericire maximă în rândul părinților săi. “Pentru mine este un vis. Am investit foarte mult în ea. Am fost lângă ea tot timpul. Am ajutat-o atâta material, cât și financiar. Acum eforturile noastre sunt răsplătite. Îi doresc mult succes la Zalău și să facă cât mai auzit handbalul târgoviștean la acest nivel. Nici mie nu mi-a venit să cred că este prima jucătoare din Dâmbovița care va juca în prima ligă”, ne-a declarat Gabriel Stângă, tatăl său. Noua achiziție a Zalăului mai are o soră mai mică, Delia, ce joacă tot handbal la CSȘ Târgoviște. Mai mult de atât, aceasta se află în vizorul Centrului Național de la Excelență de la Brașov, după ce a fost observată la turneul final al Campionatului Național pentru junioare IV, unde CSȘ a terminat pe locul 5.

Ionuț Parghel

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele