Guvernul britanic va emite “pașapoarte COVID-19” pentru vacanța de vară

Publicitate

Autoritățile din Marea Britanie intenționează să vină în ajutorul cetățenilor cu un certificat (“pașaport COVID-19” ) care să ateste că o persoană a fost imunizată, în vederea vacanțelor din această vară, potrivit Daily Telegraph. 

Ministerul Transporturilor vrea să introducă acest document începând cu 17 mai, dată prevăzută inițial pentru reluarea zborurilor internaționale, iar obiectivul este ca persoanele care călătoresc să poată demonstra în țara de destinație că au fost vaccinate, potrivit sursei citate.

În prezent, Regatul Unit interzice călătoriile în afara țării, însă autoritățile au început o relaxare a măsurilor antiepidemice, care în principiu ar trebui să se încheie la sfârșitul lunii iunie, când nu vor mai exista restricții anticoronavirus.

Regatul Unit a vaccinat deja persoanele de peste 50 de ani și persoanele cele mai vulnerabile și speră să-și vaccineze întreaga populație adultă până la sfârșitul lunii iulie.

Guvernul analizează formatul ”pașaportului COVID-19”, care ar putea fi în versiune digitală sau pe hârtie și ar avea certificarea guvernului, ceea ce ar permite acceptarea acestui document de către autoritățile vamale din țările de destinație.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!